melanzane
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Melanzane alla Parmigiana

Binnen een handomdraai heb je een lekkere en voedzame maaltijd op tafel staan. Wist je dat melanzane aubergine betekent in het Italiaans en het hoofdingrediënt van dit recept is? Melazane alla Parmigiana is een typisch Siciliaans gerecht, wat lijkt op een lasagne. Echter worden er geen lasagnebladen gebruikt, maar plakken aubergine tussen de verschillende lagen. Oftewel, een gerecht met lekker veel groenten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept melanzane alla parmigiana

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Bestel je boodschappen voor dit gerecht gemakkelijk en snel via de Getir app.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bovenkant van de aubergine eraf en snijd de aubergine in lange plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Besmeer de plakken met olijfolie.
3
Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de plakken aubergine aan beide kanten en breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakken. Leg 1/3 van de aubergine in een ovenschaal. Verdeel ½ van de tomaten en ½ van de basilicum over de aubergine en verdeel hier ½ van de pastasaus over.
5
Leg weer 1/3 van de aubergine over de pastasaus, gevolgd door de mozzarella, overige tomaten, basilicum en aubergine. Verdeel hier de overige pastasaus overheen.
6
Rasp de Parmezaanse kaas over de aubergines en bak 30 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?