Mexicaanse bonenballetjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Mexicaanse bonenballetjes

Mexicaanse bonenballetjes gemaakt van rode en zwarte bonen in tomatensaus zijn een smaakvolle vegetarische optie. De kruidige balletjes combineren perfect met de smakelijke saus en maken het een heerlijke en voedzame maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Mexicaanse bonenballetjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de ui en knoflook en snijd grof. Voeg de zwarte en rode bonen (inclusief het vocht), ui, knoflook en tomatenpuree toe aan een blender en mix tot een glad mengsel. Schep dit in een mengkom en voeg de tarwebloem, het paneermeel, ½ paprikapoeder, ½ komijnpoeder, ½ chilipoeder en peper en zout naar smaak toe. Roer goed door.
2
Rol 24 balletjes van het bonenmengsel. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de bonenballetjes in 5 min. goudbruin en gaar op hoog vuur. Haal de balletjes uit de pan en leg opzij. Voeg de tomatensaus en het overige paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en verwarm totdat de saus begint te pruttelen. Dit duurt 3 min. Voeg de bonenballetjes toe en roer goed door. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de Mexicaanse bonenballetjes.

Tip: serveer met flatbread, stokbrood of gebakken aardappelen.

Overheerlijke gerechten met bonen

Zwarte bonen, witte bonen, kidneybonen, bruine bonen… Er zijn veel verschillende bonen om te verwerken in je gerechten. Genoeg lekkere recepten met bonen om uit te kiezen! Wij geven je een aantal heerlijke tips om mee aan de slag te gaan. Zo verwerk je met gemak meer bonen én kies je voor gezonde recepten.

We beginnen met deze bonencurry met rijst. In dit gerecht verwerken we maar liefst 3 soorten bonen: cannellinibonen, limabonen en kidneybonen. Combineer het met kokosmelk, verschillende kruiden en tomatenpuree en serveer met rijst. Een maaltijd die je al in 15 minuten klaarmaakt, dus ideaal voor op een drukke doordeweekse dag. Nog zo’n snelle maaltijd is deze bruine bonenschotel met rijst. Met maar 10 ingrediënten zet jij een overheerlijke maaltijd op tafel waar iedereen van gaat genieten.

Ben je dol op de Mexicaanse keuken? Ga dan voor de nacho bowl met zoete aardappel. De nacho’s maak je van zoete aardappel, die je in de oven bakt totdat ze een klein beetje knapperig zijn. Combineer met zelfgemaakte guacamole, een gehaktmengsel met mais, bonen, gezeefde tomaten en tacokruiden én natuurlijk top je het af met geraspte kaas.

 

Ook wraps zijn heerlijk in combinatie met bonen. Deze wraps met kipgehakt uit de oven zijn een echte aanrader! Makkelijk om te maken, snel op tafel én een gerecht dat bij iedereen in de smaak valt. Of kies voor taco’s, zoals deze vegetarische bonen taco’s. Lekker met romige avocado, frisse limoen en peterselie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?