Print opties

Sluiten

Mexicaanse bonenballetjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel de ui en knoflook en snijd grof. Voeg de zwarte en rode bonen (inclusief het vocht), ui, knoflook en tomatenpuree toe aan een blender en mix tot een glad mengsel. Schep dit in een mengkom en voeg de tarwebloem, het paneermeel, ½ paprikapoeder, ½ komijnpoeder, ½ chilipoeder en peper en zout naar smaak toe. Roer goed door.
2
Rol 24 balletjes van het bonenmengsel. Dit gaat het makkelijkste wanneer je handschoenen aan hebt. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de bonenballetjes in 5 min. goudbruin en gaar op hoog vuur. Haal de balletjes uit de pan en leg opzij. Voeg de tomatensaus en het overige paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en verwarm totdat de saus begint te pruttelen. Dit duurt 3 min. Voeg de bonenballetjes toe en roer goed door. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de Mexicaanse bonenballetjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.