In samenwerking met:
Mexicaanse Burrito Taco’s 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Mexicaanse wraps

Drukke avond voor de boeg? Maak dan eens deze makkelijke en vegetarische Mexicaanse wraps. Met maar een paar ingrediënten zet je al een smaakvolle maaltijd op tafel. Even kort de ingrediënten bakken, de volkoren tortilla’s vullen met het bonenmengsel en hup, de oven in. 15 minuten later kan je de wraps uit de oven halen en aanvallen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mexicaanse wraps

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan met de olijfolie en bak het kruimgehakt 4 min. Voeg de roerbakgroente en burritoschotel bonen-groente-saus toe en bak nog 5 min mee. Breng op smaak met peper en zout.
2
Vouw de volkorentortilla’s dubbel en leg in de ovenschaal. Vul met het bonenmengsel. Plaats de wraps 15 min. in de oven. Haal uit de oven en verdeel de crème fraîche erover.

Tip: maak de Mexicaanse wraps compleet met wat geraspte kaas.

De lekkerste recepten uit de Mexicaanse keuken

Wanneer je denkt aan de Mexicaanse keuken, denk je gelijk aan heerlijk comfort food. Burrito’s, nachoschotels, wraps en taco’s en natuurlijk een romige guacamole. Bekende recepten zijn bijvoorbeeld fajita’s met biefstukreepjes, enchiladas met kip en natuurlijk de chili con carne. Eens in de zoveel tijd trakteren wij onze smaakpapillen met heerlijke Mexicaanse recepten. Ingrediënten die je vaak terugziet in Mexicaanse gerechten zijn klassiekers als maïs, avocado, korinader, bonen en veel vlees, maar ook met Mexicaans kan je heerlijk vegetarisch eten.

Deze Mexicaanse wraps zijn ideaal voor een drukke avond, maar deze burrito met gehakt en koolsla leent zich ook perfect voor zo’n avond. Knapperig vanbuiten, rijkelijk gevuld vanbinnen en al binnen 15 minuten op tafel. Liever een vegetarisch recept? Deze taco’s met pulled oesterzwam en zelfgemaakte guacamole zijn ook verrukkelijk! De oesterzwam is de perfecte vleesvervanger en het geheel maak je al in 20 minuten.

Wil je een keer wat nieuws proberen? Ga dan aan de slag met deze groene gevulde tortilla met ei. Door de tortilla als ‘bakje’ te gebruiken, kan je het hele gerecht bomvol groenten en eiwitten opeten! Of ga voor een Mexicaanse pizza, waarbij we de pizza aftoppen met klassieke Mexicaanse ingrediënten als crispy mais, geraspte cheddar, avocado, zure room en koriander. Ook lekker: hotdogs in Tex-Mex stijl. De hotdog toppen we af met cheddarkaas, tomaten-uiensalsa, chipotle saus, pittige jalapeño en natuurlijk koriander.

De Mexicaanse keuken staat bekend om de hoeveelheid verschillende smaken en ingrediënten, maar toch weten ze in dit land vaak makkelijke recepten te bereiden. Ideaal als je het ons vraagt!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?