tacos met pulled oesterzwam en guacamole
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Taco’s met pulled oesterzwam en guacamole

Taco’s zijn altijd een goed idee en al helemaal als je ze vult met heerlijke pulled oesterzwam en verse guacamole. Knettervers, voedzaam én heel snel klaar. En het leuke is dat je door pulled oesterzwam te gebruiken helemaal geen vlees mist. Deze groente leent zich namelijk uitstekend om op deze manier te bereiden!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept taco’s met pulled oesterzwam en guacamole

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de oesterzwammen in reepjes en pel en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan op hoog vuur en voeg de oesterzwammen toe. Bak 3 min. Voeg daarna een scheutje water toe samen met het paprikapoeder en schep om. Doe een deksel op de pan en laat 3 min. stomen. Voeg vervolgens de knoflook en barbecuesaus toe en bak nog 5 min.
2
Pel en hak de ui fijn en snijd de helft van de tomaatjes fijn. Halveer de overige tomaatjes. Hak de koriander grof. Halveer, ontpit en prak de avocado en doe samen met de ui, tomaat en de helft van de koriander in een kom. Pers het sap uit de limoen en voeg samen met wat peper en zout toe.
3
Verwarm de tortilla’s even in de magnetron, oven of boven de gaspit. Verdeel de guacamole over de tortilla’s gevolgd door de oesterzwam. Top af met de overige tomaatjes, koriander, cheddar en peper en zout naar smaak.

Waar komen taco’s vandaan?

Taco’s vinden hun oorsprong in Mexico. Ze zijn een integraal onderdeel van de Mexicaanse keuken en hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de pre-Spaanse tijd. De precieze oorsprong van de taco is moeilijk te achterhalen, maar het is bekend dat de Azteken en andere inheemse volkeren in Meso-Amerika al lang voor de komst van de Spanjaarden gevulde maïstortilla’s aten. Deze gevulde maaltijden werden vaak gebruikt als een draagbaar voedsel voor reizigers of werkers.

Tijdens de Spaanse kolonisatie van Mexico in de 16e eeuw, werden Spaanse en inheemse voedseltradities met elkaar vermengd. Zo werd tarwe geïntroduceerd door de Spanjaarden, wat resulteerde in de productie van tarwetortilla’s in plaats van maïstortilla’s. Hierdoor ontstonden de zogenaamde ‘tacos de harina’ (tarwetaco’s) die tegenwoordig ook populair zijn.

Taco’s evolueerden door de eeuwen heen en werden steeds diverser in hun vullingen en toppings. Naarmate de Mexicaanse keuken zich verspreidde over de wereld, werden taco’s aangepast aan lokale smaken en ingrediënten.

Vandaag de dag zijn taco’s een internationaal geliefd gerecht. Ze zijn beschikbaar in talloze varianten en worden over de hele wereld gegeten, van traditionele Mexicaanse taco’s tot creatieve interpretaties in verschillende keukens.

Variëren met taco’s

Taco’s kan je beleggen en vullen met alles wat je lekker vindt. Maak eens deze pulled wortel taco of deze Doritos taco’s. En wat denk je van deze pittige zalmtaco’s met mango en rode kool? Taco’s met een knipoog naar de Mexicaanse keuken, want we hebben er een Aziatisch tintje aan toegevoegd. Het beste van twee werelden in één gerecht! Doordat we in dit recept pulled oesterzwam gebruiken krijg je een lekker vegetarisch gerecht. Dit kan je voor veel meer recepten doen!

De lekkerste recepten

Vul jouw weekmenu met de lekkerste recepten en maak er elke dag een feestje van! Kies bijvoorbeeld voor een romige pasta of een goed gevulde ovenschotel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via