romige bloemkoolsoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Romige bloemkoolsoep met tofu en salsa verde

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Salsa verde
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de sjalot en knoflook en snijd de prei in ringen. Verwarm 2/3 van de olijfolie in een soeppan op laag vuur en fruit de sjalot, knoflook en prei ca. 5 min.
2
Voeg de bloemkool en paddenstoelenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag als de soep kookt en laat 10 min. zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
3
Maak ondertussen de salsa verde. Pers de limoen. Snijd de oregano, basilicum en bieslook fijn. Meng het geheel samen met het limoensap, extra vergine olijfolie, grof zeezout, dijon-mosterd, honing en zwarte peper in een schaaltje en zet apart.
4
Snijd blokjes van het brood en rooster krokant in een koekenpan met 1 el olijfolie. Voeg zout naar smaak toe.
5
Voeg, wanneer de bloemkool gaar is, de tofu toe en mix dit met staafmixer tot een gladde soep. Voeg als laatste peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
6
Verdeel de soep over de soepkommen en maak met de salsa verde een swirl in de soep. Garneer met chilivlokken en serveer met de verse broodcroutons.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Ronald
Sebastiaan van Eatertainment
Ronald

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Soort
Soep
Romige gerechten
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via