Deze bloemkoolsoep is super romig en zacht door de toegevoegde tofu. Een techniek die je niet veel ziet, maar als je dit eenmaal hebt geproefd dan wil je niet anders meer! De Italiaanse salsa verde geeft een frisse touch aan het gerecht.
Om bloemkoolsoep te kruiden is het erg lekker om kruiden als peterselie, tijm en laurier toe te voegen. Ook met peper en zout op smaak brengen is zeker een optie. Daarnaast kun je natuurlijk altijd kruiden gebruiken die jij lekker vindt en je soep kruiden naar eigen smaak.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij bloemkoolsoep. Rode wijn kan ook, zoals een lichte Pinot Noir of een fruitige Merlot. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur.
Bloemkoolsoep kan in de koelkast worden bewaard in een afgesloten bakje gedurende 3-4 dagen. Als je de soep langer wilt bewaren, kun je deze in de vriezer bewaren. In de vriezer kan bloemkoolsoep tot 3 maanden worden bewaard.
Bloemkoolsoep kan worden ingevroren. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur voordat je deze in een luchtdichte doos of diepvrieszak doet en in de vriezer plaatst. Bloemkoolsoep kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Het is belangrijk om de soep langzaam te laten ontdooien in de koelkast voordat je deze opnieuw opwarmt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment