Klassieke Paastafel Mini Quiche Met Broccoli En Manchego
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini quiches met broccoli en Manchego

Een quiche helemaal voor jezelf? Dat kan! Maak deze mini quiches met broccoli en Manchego. Een heerlijk recept wat een hele leuke toevoeging is voor jouw Paasbrunch! Maar het is natuurlijk ook leuk om te serveren als voorgerecht of maak het als lekkere lunch voor jezelf. Gegarandeerd genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mini quiches met broccoli en manchego

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
1
Laat het hartig taartdeeg afgedekt ontdooien. Breng een pan met water aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes in 3 tot 5 min. beetgaar. Spoel koud en laat goed uitlekken.
2
Vet de quichevormpjes in met bakspray. Verdeel het taartdeeg over quichevormpjes. Druk de randen goed aan en verwijder overhangend deeg. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de Manchego. Ris de takjes tijm. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng de broccoli met de paprika, Manchego en tijm. Verdeel het geheel over het taartdeeg.
4
Roer met een garde de eieren los met de crème fraîche en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de quichevormpjes. Bak de mini quiche 25 tot 30 min. in de oven.

Wat is Manchego?

Manchego is een bekende kaas uit Spanje, afkomstig uit de regio La Mancha, gelegen in het midden van het land. Het is een beschermde oorsprongsbenaming, wat betekent dat het alleen gemaakt mag worden in deze regio om de naam Manchego te dragen. De kaas is vernoemd naar het Manchega-schaap, het ras waarvan de melk wordt gebruikt om de kaas te maken.

Manchego wordt gemaakt van rauwe schapenmelk en rijpt minimaal 60 dagen, hoewel sommige varianten tot 2 jaar kunnen rijpen. De melk wordt gestremd met stremsel, waarna de wrongel wordt gebroken en in mallen wordt gedaan om te persen. Na het persen wordt de kaas gezouten en in de rijpingskamers geplaatst.

Tijdens het rijpingsproces ontwikkelt Manchego een hardere textuur en een pittige, nootachtige smaak. De buitenkant van de kaas wordt bedekt met een kenmerkend patroon van riet, wat het resultaat is van de vormen die tijdens het persen worden gebruikt. Hoe langer de kaas rijpt, hoe intenser de smaak wordt.

Manchego is een veelzijdige kaas die zowel op zichzelf als in gerechten kan worden genoten. Het past perfect bij een glas wijn, en kan ook worden geraspt over salades of gebruikt worden in gegrilde kaas sandwiches. Als een van de meest populaire kazen uit Spanje is Manchego een geweldige optie om te proberen voor kaasliefhebbers die op zoek zijn naar iets nieuws en opwindends.

Koken met Manchego

Manchego is een heerlijke borrelkaas, maar kan ook hartstikke goed verwerkt worden in recepten. Maak bijvoorbeeld eens deze vegetarische Spaanse bonenstoof. Gemaakt met zoete aardappel in plaats van worst, wat de bonenstoof een heerlijke smaak geeft. Op zoek naar een borrelhapje? Probeer de Spaanse tortilla met ansjovis. De tortilla kun je zowel koud als warm serveren, waardoor je het heel goed van tevoren kunt klaarmaken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?