Miso Karamel Taart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Miso karamel taart

Zin in iets bijzonder lekkers? Probeer dan eens deze miso karamel taart! De taart combineert de rijke, zoete smaak van karamel met een hartig vleugje miso. Dit unieke dessert is perfect voor wie op zoek is naar iets verrassends en onweerstaanbaars.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Miso karamel taart

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt de ongezouten roomboter in een pan totdat deze bruin begint te kleuren. Dit duurt 5 min. Voeg de gesmolten boter samen met de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker toe aan de kom van de keukenmachine. Mix dit tot een glad mengsel. Voeg de miso, het ei, vanille-extract en melk toe en mix egaal. Voeg de bloem, bakpoeder en pure chocolade chips toe en meng rustig door.
2
Bekleed de ronde bakvorm met bakpapier. Schenk ½ van het beslag in de bakvorm. Verdeel de Bebogeen caramel over het beslag en schenk het overige beslag in de bakvorm. Plaats de bakvorm voor 30 min. in de oven. Laat de miso karamel taart helemaal afkoelen.

Wat is miso en wat kan je er allemaal mee?

Miso is een traditionele Japanse smaakmaker gemaakt van gefermenteerde sojabonen, vaak gecombineerd met rijst of gerst en zeezout. Tijdens het fermentatieproces voegen bacteriën en schimmels (zoals koji) een diepe, umami-rijke smaak toe, die kenmerkend is voor de Japanse keuken. Miso varieert in kleur en smaak, van licht en mild (witte miso) tot donker en intens (rode miso).

Waar kan je miso voor gebruiken?

Miso is veelzijdig en kan in talloze gerechten worden gebruikt. Hier zijn enkele ideeën:

  • Hoofdgerechten: de bekendste toepassing is misosoep, een eenvoudige soep met bouillon (dashi), miso, tofu en zeewier. Miso is ook ideaal als marinade voor vlees of vis, zoals miso-geglazuurde zalm of kip.
  • Gerechten met groenten: gebruik miso als dressing of saus, bijvoorbeeld over gegrilde aubergine of geroosterde wortelen. Probeer bijvoorbeeld deze gegrilde spitskool met miso of ga voor geroosterde spruitjes met miso, twee heerlijke bijgerechten!
  • Bakken: miso geeft een hartige twist aan zoete recepten. Voeg het toe aan koekjes, cakes of zelfs karamel voor een unieke smaakcombinatie. Onze tip: de miso karamel taart. Om je vingers bij af te likken!
  • Stamppot of pasta: geef klassieke gerechten een Aziatische twist door een lepel miso toe te voegen aan een stamppot recept of pasta recept met een romige saus. Ga bijvoorbeeld voor deze miso spaghetti met shiitake, romig én vol van smaak.

Miso is een echte smaakversterker en past in zowel traditionele als moderne recepten. Of je nu een simpel gerecht wilt maken of iets bijzonders wilt creëren, miso is een veelzijdige en verrassende keuze!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via