Een bijzonder lekker bijgerecht met de smaken uit Azië en het Midden-Oosten. Knapperige spitskool, afgetopt met een dressing van miso, limoen en honing, op een bedje van zachte baba ganoush. Supermakkelijk om te maken en ontzettend smaakvol!
In Azië is spitskool een razend populaire groente. Niet zo gek dus dat je spitskool op elke hoek van de straat wel kan kopen en bij elke foodtruck die je tegenkomt kan bestellen. Er zijn talloze recepten waar je spitskool in kan verwerken én eindeloos veel manieren om spitskool te bereiden! Eén van de bekendste manieren is om spitskool te grillen. Door spitskool te grillen, wordt het lekker zoet en fris, doordat de natuurlijke suikers vrijkomen. Tegelijkertijd blijft spitskool zijn lekkere bite behouden. Ga als bijgerecht voor de gegrilde spitskool met een heerlijke miso marinade op een bedje van baba ganoush. Liever als hoofdgerecht serveren? Maak dan eens gegrilde spitskool met bulgur. De bulgur brengen we op smaak met citroen, knoflooksaus en peterselie, wat perfect matcht bij de smaken van de knapperige spitskool. Ook lekker om te proberen: geroosterde spitskool met speklappen. Een lekkere Hollandse maaltijd, maar dan met een twist!
Een ander lekker gerecht om te maken met spitskool, zijn spitskoolnestjes met gebakken ei. Dit gerecht kan je overal vinden in China. Het is een vegetarische snack die je kunt eten als tussendoortje, maar ook kan maken voor de lunch. De spitskool snijd je in dunne reepjes, meng je vervolgens met ei en diverse kruiden en wok je in wokolie. Voeg in het midden van het spitskoolnestje nog een ei toe en serveer met wat srirachasaus. In Japan is de spitskool pannenkoek een hit. Een onwijs makkelijk recept, maar heerlijk in combinatie met de zwarte bonen in teriyakisaus, kewpie wasabi mayonaise (Japanse mayonaise) en knapperig gebakken uitjes. Een aanrader voor het diner of ook lekker voor bij de borrel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment