Misokip met broccoli en gemberrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Misokip met broccoli en gemberrijst

Miso is een krachtpatser van een smaakmaker waarmee je ingrediënten in een handomdraai tot smaakbom transformeert. En inderdaad: dat is exact wat er met deze misokip met broccoli en gemberrijst is gebeurd. Supersimpel, maar simpelweg verrukkelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept misokip met broccoli en gemberrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Doe de miso met het hete water in een grote mengkom en klop los met een garde. Voeg de kipdrumsticks toe en schep door elkaar zodat de kip volledig bedekt is met de miso marinade. Zet apart tot gebruik.
2
Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de in miso gemarineerde kip in een ovenschaal en bak in 30 min. gaar.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon, zout en gemberpoeder toe. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd op laag vuur warm.
4
Snijd de broccoli in roosjes. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de broccoliroosjes in ongeveer 4 min beetgaar. Giet af, doe de broccoliroosjes weer in de pan en voeg de sojasaus toe.
5
Haal de kip uit de oven en verdeel met de gemberrijst en de broccoli over de borden. Snijd het groen van de bosui in ringetjes en verdeel over de borden.

Tip: bereid de kipdrumsticks eventueel 1 dag van tevoren.

Verwerk eens vaker miso in je gerechten!

In Japan zijn ze er dol op: miso, een gefermenteerde sojapasta gemaakt van (je raadt het al) sojabonen, wat zout en koji. Koji is gekookte rijst, gerst of sojabonen die zijn geënt met een schimmel. Dit mengsel wordt vervolgens een paar maanden gefermenteerd, soms zelfs langer, afhankelijk van de gewenste sterkte van de smaak. Er zijn verschillende soorten miso te vinden in de winkel: witte, gele en rode miso. Alle drie de soorten worden op dezelfde manier bereid, maar hoe donkerder de kleur, hoe langer het fermentatieproces en dus hoe sterker de smaak.

Witte miso heeft bijvoorbeeld een milde, zoetige smaak wat heerlijk is om te gebruiken in dressings en marinades voor salade recepten, maar ook lekker in dipjes voor bij de borrel, zoals deze gember-miso edamame dip. Gele miso heeft weer een lichtere smaak dan de rode miso. De rode miso heeft dus de meest intense smaak van de drie kleuren. Deze hartige, diepe smaak is heerlijk om te verwerken in stoofschotels.

Miso kan je in ieder geval in allerlei soorten gerechten verwerken. Zo geeft het extra veel smaak aan dit recept voor sushi met miso worteltjes, zorgt het voor een diepe smaak bij de miso ramen met shiitake en edamame boontjes en geeft het een verrassende touch aan de gegrilde spitskool, een bijzonder bijgerecht met de smaken uit de Midden-Oosterse en Aziatische keuken. De knapperige spitskool toppen we af met een dressing van miso, honing en limoen, op een bedje van romige baba ganoush. Supermakkelijk én ontzettend smaakvol!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via