In samenwerking met:
Oesterzwam fritters met sriracha mayonaise
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Oesterzwam fritters met sriracha mayonaise

Op zoek naar een crispy borrelhapje waar iedereen blij van wordt? Ga dan voor deze vegetarische oesterzwam fritters, vergelijkbaar met een in de frituur gebakken koekje. Lekker krokant en vol van smaak. Serveer er Mayoneur sriracha mayonaise bij om de gefrituurde hapjes in te dippen en geniet van een smaakexplosie in de mond!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept oesterzwam fritters met sriracha mayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verhit de frituurolie tot 180°C. Scheur eventueel grote oesterzwammen in kleinere stukken. Pluk de peterselie en hak fijn.
2
Meng de bloem, kerrie, knoflookpoeder en gemberpoeder door elkaar. Voeg de eidooier en het bruiswater toe en roer goed door tot een glad beslag.
3
Haal de oesterzwam door het beslag en frituur ze in 2 tot 3 porties, ongeveer 4 min. per portie. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een snufje zout.
4
Strooi vlak voor serveren de peterselie en zwarte sesamzaadjes over de oesterzwammen. Serveer met de sriracha mayo.

Naast het recept van de oesterzwam fritters met sriracha mayonaise in tekst, kun je dit heerlijke recept ook vinden als how-to via de video.

Kies vaker voor de oesterzwam

De laatste jaren zijn oesterzwammen een stuk populairder geworden. Dat is zo gek nog niet, want deze paddenstoelen zijn prachtig om mee te koken. Je kunt er alle kanten mee op. Zo verwerk je het gemakkelijk in een pasta, maar kun je het ook als hoofdingrediënt gebruiken. Zoals bij deze oesterzwam fritters!

Oesterzwam heeft een milde smaak en gaat daardoor goed in combinatie met diverse smaakmakers. De structuur is lekker stevig, waardoor het wat weg heeft van vlees. Logisch ook dat de oesterzwam vaak wordt gebruikt als alternatief hiervoor! Zo kun je bijvoorbeeld vegan kapsalon maken, waarbij je het shoarmavlees vervangt voor oesterzwammen met een zelfgemaakte kruidenmix. Dit heerlijke gerecht bestaat uit zoete aardappelfrietjes, bedekt met oesterzwamshoarma en plantaardige kaas. Gyros vervang je ook gemakkelijk voor oesterzwam. Door de paddenstoel met de juiste kruiden te marineren, heb je een lekkere smaaksensatie. Probeer eens deze vegetarische pita gyros met tzatziki.

Dat oesterzwam goed samen gaat in combinatie met andere ingrediënten, laat deze sushi met gemarineerde oesterzwammen zien. Bij sushi denk je natuurlijk gelijk aan sushi met tonijn of sushi met zalm, maar een vegetarische variant mag niet ontbreken tijdens een avondje sushi. Door de structuur van de oesterzwam, komt deze versie dicht in de buurt van traditionele sushi met vlees. Serveer met een beetje wasabi mayonaise wanneer je fan bent van spicy.

Benieuwd naar nog meer vegetarische borrelhapjes waarmee jij je gasten kunt verrassen? Bekijk dan onze pagina met borrelhapjes, kies je favoriete recepten en ga lekker aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via