Paaskrans Met Vulling Van Sinaasappel En Framboos
Niveau
Gevorderd
Tijd
30 min

Paaskrans

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 10min
Totale tijd
2u 40min
1
Splits 3 eieren en meng de eidooiers met 65 gr suiker, de vanillesuiker en 35 gr bloem. Rasp het oranje gedeelte van de sinaasappelschil.
2
Pers de sinaasappel en breng het sap met 200 ml melk zachtjes aan de kook. Meng een scheutje verwarmde melk door het eidooiermengsel en roer met een garde goed door. Herhaal dit 3 keer en voeg dan de resterende melk toe. Zorg dat de suiker, ei en bloem volledig opgelost zijn in de melk en breng deze nogmaals al roerend aan de kook tot deze een vla structuur krijgt. Giet de gele vla op een koud bord. Dek af en plaats 1 uur in de koelkast.
3
Verwarm ondertussen de overige melk tot ongeveer 37°C (even warm als je hand). Voeg eerst 35 gr suiker toe en daarna de gist. Dek de melk af en wacht 10 min. Meng de melk vervolgens met de overige bloem en voeg 2 eieren toe. Mix dit tot een soepel deeg met een handmixer. Voeg vervolgens de boter en zout toe. Kneed tot de boter is opgenomen. Maak een bal van het deeg en dek af met huishoudfolie in een ingevette kom. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
4
Bestrooi het aanrechtblad met een beetje bloem en rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van 40 x 30 cm. Snijd het deeg in de lengte doormidden. Beleg beide helften met 1/3 van de zelfgemaakte sinaasappelroom. Houd 2 cm van de randen vrij. Bewaar de rest van de sinaasappelroom voor later. Verdeel 70 gr van de frambozen en het amandelschaafsel over het deeg. Vouw de randen en de uiteinden van het deeg dicht, zodat je 2 lange gevulde stroken hebt.
5
Rol de 2 deegstroken over elkaar heen als een spiraal. Vet een bakvorm in en plaats in het midden een ovenbestendig schaaltje. Vorm de deegstroken tot een krans, dek af met huishoudfolie en laat rijzen voor 40 min. Verwarm de oven voor op 190°C en bak het brood in 30 min. af in het midden van de oven.
6
Laat het brood afkoelen en decoreer met poedersuiker en frambozen. Serveer met roomboter en de overgebleven sinaasappelroom. Decoreer de krans voor een echte paasbeleving met chocolade paaseitjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Monique Biermans
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Soort
Desserts
Pasen
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via