Pakora Balletjes Met Een Frisse Noedelsalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Pakora balletjes met een frisse noedelsalade

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Snipper de ui fijn en snijd de wortel, bosui, spinazie, komkommer, koriander en chilipeper klein. Indien je van een minder pittig gerecht houdt, verwijder je vooraf de zaadlijst van de peper. Bewaar de gesneden ingrediënten apart van elkaar.
2
Zeef het kikkererwtenmeel, zelfrijzend bakmeel, garam masala, tandoori masala kruiden en chilipoeder boven een kom. Voeg het citroensap, zout en water toe en meng tot een beslag. Voeg de fijngesneden wortel, ui, spinazie, 2/3 van de koriander en de helft van de bosui toe. Meng goed door en gebruik een kleine ijsschep om kleine balletjes te maken van het deeg.
3
Zet een pan met water op het vuur en kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels na het koken af met koud water en laat uitlekken.
4
Vul een wok met een royale hoeveelheid zonnebloemolie en laat goed heet worden. Schep de deegballetjes in de pan en laat rondom egaal goudbruin kleuren. Laat de pakora balletjes uitlekken op keukenpapier.
5
Meng de glasnoedels met de chilisaus, komkommer en de overgebleven koriander. Serveer de noedelsalade met de warme pakora balletjes en extra chilisaus. Garneer met de overgebleven bosui en sesamzaadjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indiaas
Soort
Salade
Noedels
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gemaakt door Eatertainment

Delen via