Print opties

Sluiten

Pakora balletjes met een frisse noedelsalade

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snipper de ui fijn en snijd de wortel, bosui, spinazie, komkommer, koriander en chilipeper klein. Indien je van een minder pittig gerecht houdt, verwijder je vooraf de zaadlijst van de peper. Bewaar de gesneden ingrediënten apart van elkaar.
2
Zeef het kikkererwtenmeel, zelfrijzend bakmeel, garam masala, tandoori masala kruiden en chilipoeder boven een kom. Voeg het citroensap, zout en water toe en meng tot een beslag. Voeg de fijngesneden wortel, ui, spinazie, 2/3 van de koriander en de helft van de bosui toe. Meng goed door en gebruik een kleine ijsschep om kleine balletjes te maken van het deeg.
3
Zet een pan met water op het vuur en kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels na het koken af met koud water en laat uitlekken.
4
Vul een wok met een royale hoeveelheid zonnebloemolie en laat goed heet worden. Schep de deegballetjes in de pan en laat rondom egaal goudbruin kleuren. Laat de pakora balletjes uitlekken op keukenpapier.
5
Meng de glasnoedels met de chilisaus, komkommer en de overgebleven koriander. Serveer de noedelsalade met de warme pakora balletjes en extra chilisaus. Garneer met de overgebleven bosui en sesamzaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.