Pangasius is een bekende en geliefde vis in Nederland. Niet door zijn uitgesproken smaak, maar juist door de veelzijdigheid van dit visje. Door bij dit gerecht de pangasiusfilets in een plak Coburgerham te wikkelen, zorg je voor extra smaak. De hummus met citroen zorgt daarnaast voor een frisse tegenhanger voor het zoute van de ham. Serveer dit recept met pangasiusfilet met zoete aardappelfrites en je hebt een heerlijke maaltijd!
Pangasiusfilet, ook wel panga genoemd, vind je in het koelschap en in het vriesschap van de supermarkt. Deze witvis is neutraal van smaak, wat hem ideaal maakt voor een gerecht als deze. Ham en hummus zijn lekkere smaakmakers in het gerecht.
Tip: in plaats van zoete aardappelfrites, kun je ook pastinaakfrites of een andere fritessoort gebruiken! Probeer bijvoorbeerd eens ons recept van de groentefriet uit de oven met kruidige appelmoes!
De baktijd van pangasiusfilet in de oven hangt af van de dikte van de filet en de gewenste gaarheid. Over het algemeen duurt het ongeveer 10-20 minuten. Om te controleren of de vis gaar is, kun je een vork in het dikste deel van de filet steken. Als de vis gemakkelijk uit elkaar valt en niet meer doorzichtig is, is hij klaar om te eten.
Er zijn verschillende kruiden die goed passen bij pangasiusfilet. Kies bijvoorbeeld voor dille, tijm, paprikapoeder of rozemarijn. Pangasiusfilet kun je kruiden met veel verschillende kruiden, dus probeer vooral uit wat jij het lekkerst vindt.
Er zijn verschillende bijgerechten die goed passen bij pangasius, afhankelijk van de bereidingswijze en de smaak van de vis. Een aantal opties zijn rijst, gebakken aardappelen, een lekkere salade of stokbrood. Maak er eventueel ook een lekkere saus bij om het gerecht helemaal af te maken.
Wil het jou maar niet lukken de zoete aardappelfrietjes knapperig te krijgen? Dit kan soms wel een uitdaging zijn. Maar met deze 3 tips is dat verleden tijd!
1. Week je frietjes: door de frietjes een half uurtje in water te weken, zullen ze een stuk knapperiger worden. Droog ze wel goed af, want anders worden ze niet krokant!
2. Verdeel de frietjes goed over de bakplaat zodat ze niet op elkaar liggen.
3. Bestrooi de frietjes pas met zout na het bakken.
Ontdek hier meer zoete aardappel recepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment