Pangasius Met Zoete Aardappelfrites
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat vis

Pangasius met zoete aardappelfrites

Pangasius is een bekende en geliefde vis in Nederland. Niet door zijn uitgesproken smaak, maar juist door de veelzijdigheid van dit visje. Door de pangasiusfilets in een plak Coburgerham te wikkelen, zorg je voor extra smaak. De hummus met citroen zorgt daarnaast voor een frisse tegenhanger voor het zoute van de ham. Serveer de pangasius met zoete aardappelfrites en je hebt een heerlijke maaltijd!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pangasius met zoete aardappelfrites

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de helft van de peterselie met 2/3 olijfolie, peper en zout en meng hier de zoete aardappelfrites doorheen. Leg de frites op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.
2
Snijd iedere pangasiusfilet in drie stukken, bestrooi ze met peper en zout en wikkel ieder stuk in een plak Coburgerham. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de filets 1 minuut per kant. Leg de vis de laatste 10 minuten op de frites in de oven.
3
Meng de hummus met citroenrasp, citroensap, de rest van de peterselie en koriander en breng op smaak met peper en zout.
4
Maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer en serveer deze als salade bij de zoete aardappelfrites, pangasiusfilets en hummus.

Pangasiusfilet, ook wel panga genoemd, vind je in het koelschap en in het vriesschap van de supermarkt. Deze witvis is neutraal van smaak, wat hem ideaal maakt voor een gerecht als deze. Ham en hummus zijn lekkere smaakmakers in het gerecht.

Tip: in plaats van zoete aardappelfrites, kun je ook pastinaakfrites of een andere fritessoort gebruiken! Probeer bijvoorbeerd eens ons recept van de groentefriet uit de oven met kruidige appelmoes!

Zo bak je krokante zoete aardappelfriet
Wil het jou maar niet lukken de zoete aardappelfrietjes knapperig te krijgen? Dit kan soms wel een uitdaging zijn. Maar met deze 3 tips is dat verleden tijd!

1. Week je frietjes: door de frietjes een half uurtje in water te weken, zullen ze een stuk knapperiger worden. Droog ze wel goed af, want anders worden ze niet krokant!

2. Verdeel de frietjes goed over de bakplaat zodat ze niet op elkaar liggen.

3. Bestrooi de frietjes pas met zout na het bakken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via