In samenwerking met:
Parelcouscous Met Gepofte Tomaten 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Parelcouscous met gepofte tomaten

Met 7 ingrediënten een smaakvolle, voedzame én superlekkere maaltijd op tafel toveren? Met dit recept voor parelcouscous met gepofte tomaten lukt het je gegarandeerd! Het zoute van de gebakken halloumi gaat ontzettend goed samen met de gepofte tomaatjes en andere groenten. Een maaltijd met lekker veel groenten die heerlijk is op een zomerse dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept parelcouscous met gepofte tomaten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de Mexicaanse kruiden erdoor. Breng op smaak met zout.
3
Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pof 10 min. in de oven.
4
Verhit een pan met ½ van de overgebleven olijfolie en bak de Mexico melange 8 min.
5
Verhit ondertussen een andere pan met de overige olijfolie en bak de halloumi goudbruin aan beide kanten.
6
Meng de parelcouscous door de Mexico melange en verdeel de halloumi en gepofte cherrytomaten erover.

Tip: garneer de parelcouscous met blaadjes basilicum.

Smaakvolle gerechten met parelcouscous

Parelcouscous kan je verwerken in tal van gerechten. Denk aan een heerlijke salade, een lekker bijgerecht of een compleet hoofdgerecht zoals deze parelcouscous met gepofte tomaten. Ook lekker: parelcouscous met biefstukreepjes. De gekookte parelcouscous meng je met courgette, radijs en maïs in een kom en combineer je met een heerlijke, zelfgemaakte dressing. Verdeel de plakjes biefstuk erover en top af met dille, bieslook en een flinke snuf peper.

Meer zin in vis? Maak dan deze zalmfilet op groene parelcouscous met ingelegde zilveruitjes. De parelcouscous krijgt de mooie groene kleur doordat je er zelfgemaakte kruidenmascarpone aan toevoegt. Dit gerecht maak je in 35 minuten, terwijl het er helemaal restaurantwaardig uitziet! Leuk voor doordeweeks, maar ook enorm geschikt als hoofdgerecht tijdens een uitgebreid diner.

Een heerlijk vegetarisch gerecht met parelcouscous is deze parelcouscous met tomaatjes en spinazie. Een eenpansgerecht dat geschikt is voor elke dag van de week! De garam masala kruiden brengen dit gerecht heerlijk op smaak.

Wat eten we vandaag?

Het antwoord op deze vraag blijft lastig. Je wilt natuurlijk blijven variëren en niet wekelijks dezelfde maaltijden op tafel zetten, maar hoe doe je dat? Probeer eens een lekker pasta pesto recept, ga voor een goedgevulde ovenschotel of ga voor een lekker pizza recept. Zoete trek? Dan mogen heerlijke pannenkoek recepten natuurlijk niet ontbreken!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via