Zalmfilet Op Groene Parelcouscous
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalmfilet op groene parelcouscous met ingelegde zilveruitjes

Parelcouscous is kleine, ronde pasta en populair in de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken. Het heeft een lekkere bite en is goed te combineren met romige, frisse sauzen, zoals deze kruidenmascarpone. Daarbij bak je een stukje zalm die je op restaurantwijze garneert met ingelegde zilveruitjes, dille, bietencress en komkommer.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zalmfilet op groene parelcouscous met ingelegde zilveruitjes

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Pel de zilveruitjes en doe in een hittebestendige kom. Breng de rode wijnazijn in een steelpan aan de kook en roer de suiker en een snufje zout erdoor. Schenk de hete azijn over de zilveruitjes en laat afkoelen.
2
Bestrooi ondertussen de zalmfilets met wat zout en laat op kamertemperatuur komen. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de snackkomkommer in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes dille.
3
Meng de zachte groene kruiden en de knoflook met de mascarpone in een maatbeker en pureer met een staafmixer glad. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
4
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af. Roer de kruidenmascarpone door de parelcouscous.
5
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilets 2-3 min. per kant.
6
Verdeel de parelcouscous over de borden. Leg er een stuk zalm op. Snijd de ingelegde zilveruitjes doormidden. Verdeel de zilveruitjes, komkommerplakjes, dilleblaadjes en bietencress over de bovenkant van de zalm. Bestrooi met de citroenrasp en wat peper en zout.
FRIS Wallamy Pacific Reserve Sauvignon Blanc
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Voor deze prachtwijn zijn alleen de allerbeste druiven van één enkel perceel geselecteerd. Een unieke wijn met een hele hoge kwaliteit. Daar hoort ook een uniek gerecht bij, toch? Serveer deze Sauvignon Blanc daarom bij de zalmfilet op groene parelcouscous!

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Zalm als pronkstuk van het kerstdiner

Zalm als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner is een uitstekende keuze, omdat het niet alleen een heerlijke smaak heeft, maar ook indruk maakt op je gasten. De veelzijdigheid van zalm biedt talloze mogelijkheden om creatieve en smaakvolle gerechten te bereiden. Hier zijn enkele suggesties voor lekkere varianten van zalm die je kunt serveren tijdens het feestelijke kerstdiner:

  1. Zalmrollade met rode pesto: een knallend gerecht hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Zo is deze zalmrollade ontzettend makkelijk te maken, maar onwijs lekker van smaak dankzij de rode pesto. Serveer hem met tomaatjes en bimi en je hebt een showstopper op jouw kersttafel.
  2. Gegrilde citroen-dille zalm: marineer de zalmfilets in een mengsel van olijfolie, citroensap, gehakte dille, knoflook, zout en peper. Gril de zalm vervolgens voor een lichte rokerige smaak. Serveer met plakjes citroen en extra dille voor een verfrissend accent.
  3. Honing-glazuur zalm met notenkorst: bedek de zalmfilets met een mengsel van gehakte noten (bijvoorbeeld amandelen of walnoten) vermengd met honing en mosterd. Bak de zalm in de oven tot hij gaar is en de notenkorst knapperig is. Dit voegt een mooie textuur en zoete smaak toe aan de zalm.
  4. Geroosterde teriyaki zalm: marineer de zalm in een zelfgemaakte teriyaki-saus van sojasaus, mirin, bruine suiker, gember en knoflook. Rooster de zalm vervolgens in de oven tot hij glanzend en smaakvol is. Bestrooi met sesamzaadjes voor extra crunch.
  5. Zalm in een jasje van bladerdeeg: een heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg met een vulling van zoete aardappel en rode biet. Dat klinkt toch heerlijk? Versier het gerecht met bladerdeegsterren om het geheel nog feestelijker te maken!
  6. Vegan zalm in bladerdeeg: een plantaardige variant mag niet vergeten, namelijk deze vegan zalm in bladerdeeg. Zo is er ook voor de veganisten onder ons een lekker zalmrecept! Heerlijk in combinatie met de citroenroomkaas en spinazie.

Bij het serveren van zalm als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner, vergeet niet om het te presenteren met bijgerechten zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een verfrissende salade. Deze varianten van zalm zullen zeker indruk maken op je gasten en bijdragen aan een onvergetelijk kerstdiner.

Zalmfilet op groene parelcouscous met ingelegde zilveruitjes
Zalmfilet op groene parelcouscous met ingelegde zilveruitjes

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via