Parelcouscous Met Biefstukreepjes 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Parelcouscous met biefstukreepjes

Op een zonnige dag is er niets zo lekker als een verfrissende maaltijd. Laat deze salade van parelcouscous nu zo’n heerlijk gerecht zijn! Deze keer gaan we voor parelcouscous met biefstukreepjes, courgette, radijs en een frisse yoghurtdressing. Snel, makkelijk én voedzaam!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept parelcouscous met biefstukreepjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel na het afgieten af met koud water.
2
Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de biefstuk rondom goudbruin zo lang als jij hem lekker vindt (rare, medium of well done). Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
3
Snijd ondertussen de courgette in blokjes en de radijs in plakjes. Hak de dille en bieslook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette met wat peper en zout in 5 min. rondom goudbruin. Mix ⅚ van de dille en ⅚ van de bieslook met de Griekse yoghurt en wat peper en zout tot een dressing.
4
Doe de parelcouscous samen met de courgette, radijs, mais in een kom en mix met de dressing. Snijd de biefstuk in plakjes en leg over de salade. Top af met de overige dille, bieslook en een snuf peper.

Meer frisse recepten met parelcouscous

Er is niets zo lekker als een verfrissende maaltijd wanneer het zonnetje heel de dag heeft geschenen. Vaak heb je niet zoveel zin om nog uren in de keuken te staan, dus een snel gerecht is dan ideaal. Met parelcouscous maak je gemakkelijk zo’n snelle maaltijd. Of je het nu verwerkt in een salade recept of in een maaltijd met een stukje vlees of vis, er zijn genoeg recepten om te proberen.

Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze parelcouscoussalade met gerookte makreel. De smaak van makreel in combinatie met de aardse smaak van rode bieten, een frisse yoghurtdressing en kappertjes is een match made in heaven! Deze salade staat ook nog eens in 15 minuten op tafel, wat wil je nog meer? Voor de vegetariërs onder ons is deze parelcouscous met tomaatjes en spinazie een aanrader. Ook dit gerecht staat al in 15 minuten op tafel en je maakt het ook nog eens in één pan. Ideaal voor wanneer je geen zin hebt in bergen afwas! Ook lekker: deze parelcouscous met paprikaspread en Syrische grillkaas. De kaas geeft een zoute bite aan het gerecht, terwijl de kikkererwten weer zorgen voor een knapperige touch.

Meer zin in een stukje vlees? Probeer dan eens harissa gehaktballen met parelcouscous! De harissa geeft een heerlijke smaak aan de gehaktballen, waardoor het gerecht wat meer spice krijgt. Of ga voor deze parelcouscousbowl met Marokkaanse kip en abrikozen. De kip marineren we in Ras el Hanout, wat zorgt voor een smaakvolle twist. Voeg daar andere groenten en smaakmakers als munt en peterselie aan toe en je hebt een goddelijk gerecht.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via