In samenwerking met:
Kik pasta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta met kikkererwten en spinazie

Pasta lovers opgelet, want hier kikker je letterlijk van op! Deze gezonde pasta met kikkererwten en groenten zit namelijk boordevol vezels en eiwitten. Hierdoor verras jij iedereen aan tafel met een pasta die heerlijk romig van smaak is. En dat in maar 20 minuten. Wat wil je nog meer?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pasta met kikkererwten en spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
2
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui en de paprika 3 min. Voeg de champignons toe en bak nog 3 min. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
3
Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg ook de roomkaas en het water toe en verwarm op laag vuur tot de kaas is gesmolten.
4
Schep de kikkererwten erdoor, verwarm nog 2 min. en breng op smaak met peper.
5
Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de romige spinazie met de kikkererwten over de tagliatelle.

Tip: serveer met geraspte kaas.

Verwerk eens kikkererwten in pasta

Op zoek naar een eenvoudige en smakelijke manier om wat extra groenten en eiwitten toe te voegen aan je pasta? Probeer dan eens deze vegetarische pasta met Bonduelle kikkererwten en spinazie!

Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten en vezels, waardoor ze je een langdurig verzadigd gevoel geven en perfect passen in een vleesvervangend recept. Door de neutrale smaak van kikkererwten passen ze ook goed bij allerlei verschillende smaken en kruiden, waardoor je ze makkelijk in veel verschillende gerechten kunt verwerken.

Met deze pasta met kikkererwten van Bonduelle hoef je niet uren in de keuken te staan om een smakelijke maaltijd op tafel te zetten. De kikkererwten zorgen ervoor dat de pasta een extra bite krijgt, terwijl de groenten voor de nodige kleur en smaak zorgen. En omdat het gerecht vegetarisch is, kun je er ook nog eens een dagje zonder vlees van maken.

Of je nu een snelle en makkelijke maaltijd nodig hebt voor doordeweekse avonden of een voedzame lunch voor op kantoor, deze pasta met kikkererwten is altijd een goed idee. Probeer het zelf en ontdek hoe lekker en gezond pasta met Bonduelle kikkererwten kan zijn!

Stamppot met kikkererwten

Wil je een ander recept proberen met Bonduelle kikkererwten? Maak deze andijviestamppot met kikkererwten. Een klassieke stamppot die we allemaal kennen, die we met een kleine aanpassing plantaardig maken. Doordat je kikkererwten toevoegt aan de stamppot, krijg je meer dan genoeg voedingsstoffen binnen én mis je het vlees geen moment. Waar wacht je nog op? Dit wil je proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?