Cacio E Pepe
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cacio e pepe

Een pastagerecht hoeft helemaal niet veel ingrediënten te bevatten. Dat laat deze cacio e pepe zien! Een authentiek Italiaans recept met maar 4 ingrediënten. Makkelijker kan bijna niet! Ook fijn: in 15 minuten heb je deze smaakvolle pasta al op tafel staan. Ideaal wanneer je geen zin hebt om lang te koken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cacio e pepe

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
2
Rasp de Pecorino Romano. Houd 2 el apart en mix de overige Pecorino Romano samen met de zwarte peper en de helft van het kookvocht tot een dikke saus.
3
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de spaghetti en saus toe. Blijf roeren totdat de spaghetti en saus goed zijn gemixt. Voeg eventueel extra kookvocht toe om de pasta romiger te maken als dit nodig is.
4
Verdeel de pasta over de borden en garneer met een extra snuf zwarte peper en de overige Pecorino Romano.

Wat is cacio e pepe?

Cacio e pepe is een heerlijk Italiaans pasta recept en het vindt zijn oorsprong in de Romeinse keuken. Het recept staat bekend om zijn eenvoudige ingrediënten: spaghetti, Pecorino Romano kaas, wat olijfolie en zwarte peper. De traditionele bereiding benadrukt de kunst van het combineren van deze simpele elementen tot een smaakvol en makkelijk recept. Of je nu kiest voor deze cacio e pepe, een makkelijke pasta pesto of simpel lasagne recept, er zijn genoeg Italiaanse recepten om te proberen!

Neem nou eens pasta aglio e olio. Deze lekkere pasta is zo’n gerecht waarbij je met maar een aantal ingrediënten iets ontzettends lekkers om tafel zet. De eenvoud van dit gerecht maakt het juist zo lekker. Pasta puttanesca is een andere klassieke pasta. De basis bestaat uit knoflook, tomaat, ansjovis en olijven. Liever een twist? Kies dan voor gefrituurde ansjovis!

Naast pasta’s zijn er nog meer klassieke Italiaanse gerechten. Zo is een caprese salade zo’n gerecht dat het altijd goed doet. Ook altijd lekker: een van de vele risotto recepten. Denk aan een saffraan risotto, paddenstoelenrisotto of romige tomatenrisotto. Of wat dacht je van een pizza Margherita? Ook hierbij is eenvoud hetgeen wat het gerecht zo lekker maakt. Je kan kiezen voor een kant-en-klare bodem, maar je kan ook je eigen pizza maken.

Of je nu kiest voor een Italiaans ovenschotel recept of gaat voor een vegetarisch recept, de Italiaanse keuken heeft genoeg heerlijke gerechten om te proberen. Kies je favoriet en waan je even in Italië!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via