In samenwerking met:
Pasta Putanesca Met Ansjovis 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pasta puttanesca met ansjovis

Een smaakvolle Italiaanse klassieker: pasta puttanesca! In dit recept van DekaMarkt voegen we er spinazie aan toe, wat zorgt voor een leuke variant op het traditionele recept. Met een aantal gangbare ingrediënten zet je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel. Ook leuk om te serveren als je gasten over de vloer hebt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pasta puttanesca met ansjovis

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de olijven. Snijd de ansjovis fijn.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Ris de blaadjes van de basilicum en snijd grof.
4
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de knoflook, ansjovis en olijven glazig. Voeg de gezeefde tomaat, de helft van de basilicum, pasta en spinazie toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de basilicum.

Tip: verwerk de overige spinazie in een smoothie.

Waar komt pasta puttanesca vandaan?

Pasta puttanesca is een klassiek Italiaans pastagerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Campanië in Zuid-Italië. De exacte oorsprong en de betekenis van de naam ‘puttanesca’ zijn onderwerp van discussie en legendes.

Er zijn verschillende verhalen over de herkomst van de naam. Een populaire legende beweert dat het gerecht is vernoemd naar ‘puttana’, wat Italiaans is voor ‘prostituee’. Volgens de legende zouden prostituees in Napels dit gerecht hebben bereid vanwege de snelle en eenvoudige bereiding, en de sterke, pittige smaken die de aandacht van voorbijgangers zouden trekken.

Hoewel de oorsprong van de naam onzeker is, is het bekend dat pasta puttanesca in de jaren 1960 populair werd in Italië en later wereldwijd bekendheid verwierf. Het gerecht bestaat meestal uit spaghetti of linguine, bereid met een saus op basis van tomaten, olijven, kappertjes, ansjovis, knoflook, olijfolie en rode pepervlokken. Het resultaat is een pittige en smaakvolle saus die wordt gecombineerd met de pasta.

Pasta puttanesca is geliefd om zijn intense smaakprofiel en is een favoriet onder liefhebbers van de Italiaanse keuken. Het wordt vaak geserveerd als een snel en smakelijk gerecht dat weinig ingrediënten vereist.

Naast dit heerlijke recept van DekaMarkt hebben we nog andere lekkere pasta recepten op Eatertainment. Zo hebben we ook deze spaghetti puttanesca met gefrituurde ansjovis,  penne puttanesca met broccoli en tonijn en deze lekkere pasta pesto. Allen super smaakvolle gerechten met een knipoog naar het traditionele Italiaanse recept. Echte aanraders!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Pasta
Vis
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via