Dit recept is geïnspireerd op de klassieke pasta puttanesca. De basisingrediënten zijn hetzelfde: knoflook, tomaat, ansjovis en olijven. Wij geven er een twist aan door de ansjovis te frituren. Waan jezelf even in Italië met dit ontzettend smaakvolle pastagerecht!
Puttanesca is een Italiaanse pastasaus die oorspronkelijk uit de regio Campanië komt. Het is een pittige saus die is gemaakt van tomaten, knoflook, olijfolie, ansjovis, kappertjes en zwarte olijven. De saus heeft een sterke smaak en is een favoriet onder liefhebbers van de Italiaanse keuken. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de naam ‘puttanesca’, maar het meest waarschijnlijke is dat het verwijst naar de herkomst van de saus uit de wijken waar prostituees werkten, omdat het snel en gemakkelijk te maken was met ingrediënten die altijd bij de hand waren. Puttanesca saus wordt vaak geserveerd met spaghetti of linguine en kan worden gegarneerd met verse kruiden en Parmezaanse kaas. Wil je een ander recept proberen met puttanesca saus? Ga voor penne puttanesca met broccoli en tonijn.
De naam puttanesca komt voort uit de Italiaanse vertaling van het woord puttana. Dit is de vertaling van de dame van lichte zeden en hier hangt nog een gedachtegang achter. Deze dames zouden snel en makkelijk zijn en dat is de puttanesca saus ook wel.
Spaghetti is een van de bekendste Italiaanse pastasoorten en wordt in talloze gerechten gebruikt. Drie populaire spaghetti gerechten zijn spaghetti all’arrabbiata, spaghetti carbonara en spaghetti bolognese.
All’arrabbiata is een pittige saus die is gemaakt van tomaten, knoflook, en rode peper. Arrabbiata betekent ‘boos’ in het Italiaans, verwijzend naar de pittige smaak van de saus. Het wordt vaak geserveerd met geraspte pecorino of Parmezaanse kaas.
Spaghetti carbonara is een eenvoudig, maar heerlijk gerecht gemaakt van spaghetti, eieren, spek of pancetta, Pecorino of Parmezaanse kaas en zwarte peper. De saus wordt gemaakt door de eieren te kloppen en vervolgens te mengen met de spaghetti, de kaas en het spek.
Spaghetti bolognese is waarschijnlijk het bekendste spaghetti gerecht ter wereld. Het is een vleessaus die wordt gemaakt van onder andere gehakt, ui en tomaten. Het wordt vaak geserveerd met Parmezaanse kaas en eventueel basilicum.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment