In samenwerking met:
Pasta Puttanesca Met Burrata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pasta puttanesca met burrata

Een echte Italiaanse klassieker is pasta puttanesca. Dit pasta recept wordt bereid met maar een aantal ingrediënten: tomaten, olijven, ansjovis en kappertjes. In dit recept gaan we voor een zomerse twist en voegen we burrata toe. Zo wordt deze pasta zeker een zomers feestje!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pasta puttanesca met burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Halveer ondertussen de trostomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp boven een kom. De velletjes die je overhoudt, worden niet gebruikt. Pel en rasp de knoflook op een fijne rasp erboven. Halveer de snoeptomaten en meng met ⅘ van de olijfolie door de geraspte tomaten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
3
Snijd de peterselie fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn, bewaar de olie. Halveer de olijven. Verhit 2 el olie van de ansjovis (per 4 personen) in een koekenpan op hoog vuur en bak al roerend de ansjovis met de olijven en kappertjes 3-4 min. Haal van het vuur en roer het tomatenmengsel erdoor.
4
Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht. Schep de warme pasta om met het tomatenmengsel. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta op een grote schaal en leg de burrata erop. Besprenkel met de overige olijfolie, bestrooi met de peterselie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Een klassieker onder de pasta’s: pasta puttanesca

Hoewel er talloze verhalen te vinden zijn over waar de pasta puttanesca vandaan komt, is het échte verhaal achter dit recept nog niet bekend. Het enige dat wél vrij zeker is, is dat deze klassieke pasta is ontstaan in de rosse buurt van Rome. Puttanesca is ook afgeleid van het woord ‘puttana’, wat in het Italiaans prostituee betekent. Maakten deze vrouwen dit pasta recept als een snelle maaltijd, of omschreven ze zichzelf hiermee als ‘vurig en pittig’? Eén ding is zeker: een pasta puttanesca is onwijs lekker!

De pasta is onwijs makkelijk om te maken en met een handjevol ingrediënten staat het al op tafel. Natuurlijk kan je ook aan een klassieker je eigen draai geven! Zo gaan we in dit recept voor pasta puttanesca met burrata, kalamata-olijven en extra snoeptomaten. In dit recept voor spaghetti puttanesca met gefrituurde ansjovis geven we er een draai aan door de ansjovis te frituren. De pasta krijgt hierdoor een lekkere en verrassende bite. Wil je er helemaal een andere draai aan geven? Ga dan voor deze penne puttanesca met broccoli en tonijn. De basis ingrediënten als ansjovis, kappertjes en olijven mogen niet ontbreken, maar we vullen het aan met knapperige broccoli, smaakvolle tonijn en pittige rode peper. De toevoeging van deze ingrediënten geeft een verrassende twist aan de klassieker!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via