Een echte Italiaanse klassieker is pasta puttanesca. Dit pasta recept wordt bereid met maar een aantal ingrediënten: tomaten, olijven, ansjovis en kappertjes. In dit recept gaan we voor een zomerse twist en voegen we burrata toe. Zo wordt deze pasta zeker een zomers feestje!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Hoewel er talloze verhalen te vinden zijn over waar de pasta puttanesca vandaan komt, is het échte verhaal achter dit recept nog niet bekend. Het enige dat wél vrij zeker is, is dat deze klassieke pasta is ontstaan in de rosse buurt van Rome. Puttanesca is ook afgeleid van het woord ‘puttana’, wat in het Italiaans prostituee betekent. Maakten deze vrouwen dit pasta recept als een snelle maaltijd, of omschreven ze zichzelf hiermee als ‘vurig en pittig’? Eén ding is zeker: een pasta puttanesca is onwijs lekker!
De pasta is onwijs makkelijk om te maken en met een handjevol ingrediënten staat het al op tafel. Natuurlijk kan je ook aan een klassieker je eigen draai geven! Zo gaan we in dit recept voor pasta puttanesca met burrata, kalamata-olijven en extra snoeptomaten. In dit recept voor spaghetti puttanesca met gefrituurde ansjovis geven we er een draai aan door de ansjovis te frituren. De pasta krijgt hierdoor een lekkere en verrassende bite. Wil je er helemaal een andere draai aan geven? Ga dan voor deze penne puttanesca met broccoli en tonijn. De basis ingrediënten als ansjovis, kappertjes en olijven mogen niet ontbreken, maar we vullen het aan met knapperige broccoli, smaakvolle tonijn en pittige rode peper. De toevoeging van deze ingrediënten geeft een verrassende twist aan de klassieker!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment