Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Halveer ondertussen de trostomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp boven een kom. De velletjes die je overhoudt, worden niet gebruikt. Pel en rasp de knoflook op een fijne rasp erboven. Halveer de snoeptomaten en meng met ⅘ van de olijfolie door de geraspte tomaten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
3
Snijd de peterselie fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn, bewaar de olie. Halveer de olijven. Verhit 2 el olie van de ansjovis (per 4 personen) in een koekenpan op hoog vuur en bak al roerend de ansjovis met de olijven en kappertjes 3-4 min. Haal van het vuur en roer het tomatenmengsel erdoor.
4
Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht. Schep de warme pasta om met het tomatenmengsel. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta op een grote schaal en leg de burrata erop. Besprenkel met de overige olijfolie, bestrooi met de peterselie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.