Chocolate Chip Cookies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolate chip cookies met pistache

Koekjesliefhebber? Dan is dit je droom: chocolate chip cookies met pistache! Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen én met ontzettend veel lekkere smaken. De koekjes zijn qua smaak mega spectaculair, maar ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

7 stuks
Ingrediënten

Recept chocolate chip cookies met pistache

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 45min
Kookmodus
1
Smelt de ongezouten roomboter in een steelpannetje en laat afkoelen. Hak de pure chocolade en pistachenoten grof.
2
Mix de donkerbruine basterdsuiker met de kristalsuiker, afgekoelde roomboter, Griekse yoghurt, het vanille-extract, amandel-extract, de baking soda en het zout. Mix met een garde.
3
Voeg de bloem toe en spatel voorzichtig door elkaar. Voeg de melk toe en spatel opnieuw.
4
Voeg de pistachenoten, pure chocolade en chocolate chips toe en mix voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in een kom en zet voor 1 uur in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte en bekleed meerdere bakplaten met bakpapier. Neem een balletje deeg in je hand van ongeveer 5 cm doorsnede en druk met je duim een gat in het deeg. Vul dit gat met de pistachepasta en vorm weer tot een bal. Verdeel de ballen over de bakplaten en laat voldoende ruimte tussen elk balletje, omdat ze gaan ‘smelten’ tot koekjes.
6
Bak de koekjes voor 15 min. in het midden van de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Tip: gebruik meerdere bakplaten om te voorkomen dat de koekjes aan elkaar bakken!
Tip: gebruik koude pistachepasta, zo kan je het makkelijker verwerken in de deegballetjes.

Meer lekkere baksels met chocolate chips

We kunnen natuurlijk allemaal de klassieke chocolate chip cookies, maar wist je dat je chocolate chips kan verwerken in ontzettend veel verschillende bakrecepten? Maak bijvoorbeeld eens de chocolate chip cookies met pistache zoals in dit recept. Is Sinterklaas weer (bijna) in het land? Dan is het ontzettend leuk om chocolate chip kruidnoten te maken, natuurlijk samen met de kids! Je hebt voor deze kruidnoten maar 8 ingrediënten nodig, ideaal als je het ons vraagt. Na het maken van het deeg laat je het een uur rusten in de koelkast om er vervolgens kruidnoten van te maken en nog 15 minuten af te bakken in de oven.

Richting de feestdagen eind december zijn deze chocolate chip kerstkransjes enorm leuk. Met een lintje eraan kan je er zelfs de kerstboom mee versieren! Veel ingrediënten voor deze kerstkransjes heb je waarschijnlijk al in huis én de koekjes zijn al in 25 minuten gemaakt. Hoe leuk om dit op een winterse zaterdag- of zondagmiddag te doen?

Cheaten tijdens het ontbijt of genieten van een heerlijke lekkernij bij de koffie, thee of warme chocolademelk? Ga voor deze chocolate chip mugcake. Een mugcake is heel snel én gemakkelijk te maken, dat bewijst dit recept maar weer. Je maakt het beslag voor de mugcakes, spatelt de chocolate chips erdoorheen en vervolgens zet je de mugcakes kort in de magnetron. Daarna kan het genieten beginnen. En geloof ons: genieten wordt het zeker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?