Pittige chili sin carne met crème fraîche en krokante pita
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de rode peper fijn. Laat de kidneybonen, linzen en mais uitlekken.
2
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika’s, rode peper, 2/3 Verstegen World Spice Blend Habanero, kaneel en het Verstegen Zeezout toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, passata, sojasaus, azijn, mais, linzen en kidneybonen toe en laat de chili 10 min. koken op zacht vuur.
3
Breng water aan de kook in een pan en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
4
Snijd de limoen in parten. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit. Snijd in plakken. Snijd de bosui in ringen.
5
Snijd de pita’s doormidden, smeer in met de resterende olijfolie en de resterende Verstegen World Spice Blend Habanero. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in de voorverwarmde oven.
6
Hak de koriander grof. Verdeel de bosui over de rijst. Verdeel de chili met de crème fraîche, limoenparten, avocado en de koriander over de borden. Serveer met de geroosterde pita en de rijst.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.