Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook. Kook de krieltjes in 15 min. gaar en giet af.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit ½ van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, cayennepeper, 2/3 van de chilimix, paprikapoeder, sambal en het zout toe. Laat het geheel 15 min. op laag vuur pruttelen. Haal van het vuur en pureer tot een gladde saus.
3
Snijd de krieltjes in vieren en leg in een ovenschaal. Verdeel de overige olijfolie en 5 el van de tomatensaus over de krieltjes. Rooster 25 min. in de oven. Haal uit de oven en laat kort afkoelen.
4
Meng de overige chilimix met de crème fraîche. Snijd de peterselie grof. Serveer de patatas bravas met de overige tomatensaus, crème fraîche en peterselie.
Reacties
Plaats nieuwe reactie