In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Plaattaart met rode bietjes

Rode biet is een heerlijke en veelzijdige groente die overal bij past. Gewoon lekker bij aardappelen en een vleesvervanger, maar ook een heerlijke basis voor een salade of plaattaart. In dit recept kiezen we voor een plaattaart met HAK rode bieten. Deze rode bieten zijn gemaakt volgens Oud-Hollands receptuur.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept plaattaart met rode bietjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven op 200°C. Kook de pompoenblokjes in 15 min. gaar en giet af.
2
Pureer de pompoenblokjes met een pureestamper tot een puree. Laat goed uitlekken in een vergiet of zeef en druk het vocht eruit.
3
Rol ondertussen het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw 1 cm van de randen om en druk zachtjes aan. Verdeel de pompoenpuree erover, gevolgd door de plakjes rode bietjes.
4
Pel en snijd de rode ui in ringen en verdeel samen met de geitenkaas en amandelschaafsel over de plaattaart. Bak de plaataart 25 min. in de oven tot goudbruin en gaar.
5
Garneer de taart voor het serveren met rucola.

De lekkerste rode bietjes

HAK rode bieten schijven zijn een heerlijk en veelzijdig ingrediënt die je maaltijden naar een hoger niveau tillen. Deze voorgekookte rode bieten zijn zorgvuldig in schijven gesneden, waardoor ze direct klaar zijn voor gebruik en je kostbare tijd in de keuken besparen.

Wat deze rode bieten schijven zo geweldig maakt, is hun diepe, aardse smaak en sappige textuur. Ze zijn een geweldige toevoeging aan salades, wraps, sandwiches en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een klassieke manier om van HAK rode bieten schijven te genieten, is in een salade. Meng ze met verse bladgroenten, fetakaas, walnoten en een balsamico-vinaigrette voor een kleurrijke en smaakvolle maaltijd. Daarnaast kunnen de rode bieten schijven ook worden gebruikt als basis voor vegetarische burgers of als topping voor pizza’s. De bieten voegen niet alleen een prachtige rode kleur toe, maar ook een heerlijke zoete smaak die perfect samengaat met andere ingrediënten.

Met HAK rode bieten schijven heb je altijd een handige en smakelijke optie bij de hand. Ze voegen niet alleen kleur en smaak toe aan je gerechten, maar bieden ook tal van gezondheidsvoordelen. Voeg ze toe aan je culinaire avonturen en geniet van de veelzijdigheid en heerlijkheid die ze te bieden hebben.

Meer recepten met rode bietjes

Naast deze makkelijke, maar heerlijke plaattaart kun je rode bietjes natuurlijk op nóg meer manieren verwerken. Wat dacht je van een bietenstamppot met geitenkaas en rucola? Laat de aardappelen achterwege en kies voor een combinatie van rode bietjes en knolselderij! Of kies voor een frisse rode bietensalade met peer en mozzarella.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?