Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bietenstamppot met geitenkaas en rucola

Stamppot is zo’n gerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. Veel verschillende groenten kun je verwerken in een superlekkere stamppot. Toch wordt dit gerecht voornamelijk gegeten in de winter, maar ook zomergroenten of groenten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, zijn goed geschikt om te verwerken in stoemp (zoals onze zuiderburen stamppot noemen). Wat dacht je van deze heerlijke bietenstamppot met geitenkaas en rucola? Een feestje op je bord!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bietenstamppot met geitenkaas en rucola

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Zet de knolselderij in een kookpan net onder water en voeg een snufje zout toe. Kook de knolselderij in 10 tot 15 min. gaar.
2
Snijd intussen de rode bietjes in blokjes van 1 cm. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit de olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. aan.
3
Voeg de rode bietjes toe en laat 2 min. mee bakken. Blus het geheel af met de helft van de balsamico azijn.
4
Giet de knolselderij af. Voeg de bietjes toe aan de knolselderij en stamp tot stamppot met een aardappelstamper. Breng de stamppot op smaak met mierikswortel, mosterd en zout.
5
Verdeel de stamppot over de borden. Meng de rest van de balsamico azijn door de rucola. Verdeel de rucola over de stamppot. Verkruimel als laatste de geitenkaas over de stamppot.

Rode bieten stamppot maken met deze superfood

Wist je dat rode biet een ware superfood is? Goede reden om vaker rode bieten te eten! Zo kun je heel goed rode bieten verwerken in een salade of in een stamppot. Kies voor deze bietenstamppot met geitenkaas, rucola en feta en til jouw avondmaaltijd naar een hoger niveau. En mocht je stamppot rode biet over hebben, dan kun je het ook prima eten als lunch de volgende dag.

Wil je nog meer inspiratie voor koolhydraatarme recepten? Bekijk dan onze pagina!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via