Rode bietensalade met peer en mozzarella
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rode bietensalade met peer en mozzarella

Op een warme zomerse dag genieten wij extra van een frisse maaltijdsalade. Lekker makkelijk, snel gemaakt en ook nog eens voedzaam. Zo ook deze rode bietensalade met peer en mozzarella. Binnen 15 minuten heb je deze verrukkelijke salade gemaakt en kun je in het zonnetje genieten van een voedzame maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rode bietensalade met peer en mozzarella

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Snijd de rode bietjes in partjes. Snijd de peer in partjes en verwijder het klokhuis. Pel en snipper de rode ui zeer fijn.
2
Meng de rode ui, balsamicoazijn en honing tot de honing is opgelost. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een dressing.
3
Maak de rucola en mozzarella aan met de dressing. Voeg de peer en rode bietjes toe en meng kort door.
4
Verdeel de salade over de borden. Strooi de pecannoten en pompoenpitten over de salade.

De voordelen van de rode biet

Rode biet is een familie van de suikerbiet, maar toch is deze soort biet stukken gezonder! Rode bieten verbeteren namelijk je spijsvertering, het helpt de bloeddruk te verlagen, het verbetert de hersenfunctie én het vermindert ook nog eens het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast bevatten bietjes ook veel essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine C, foliumzuur, kalium en ijzer. Vitamine C versterkt het immuunsysteem, foliumzuur ondersteunt de gezondheid van het hart en het zenuwstelsel, kalium is essentieel voor een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel, en ijzer draagt bij aan het transport van zuurstof in het lichaam. Geen wonder dus dat de rode biet tot één van de gezondste soorten groenten behoort.

Bietjes kunnen op verschillende manieren worden verwerkt en toegevoegd aan allerlei soorten gerechten. Ze kunnen worden gekookt, geroosterd, gestoomd of zelfs rauw worden gegeten. Gekookte bietjes kunnen worden gesneden en toegevoegd aan salades, soepen en stoofschotels. Het is ook lekker om gekookte bietjes te verwerken in een stamppot met geitenkaas en rucola. Ideaal voor als je in de zomer tóch zin hebt in een lekkere stamppot. Of wat dacht je van een zoete bietensoep met sinaasappel? Lekker fris en het heeft een prachtige kleur! Geroosterde bietjes zijn een heerlijke toevoeging aan een warme of koude salade en kunnen ook worden gebruikt als bijgerecht. Rauwe bietjes kunnen worden geraspt en toegevoegd aan salades of worden gebruikt als basis voor een frisse bietenhummus. Eén ding is zeker: rode bietjes zijn én voedzaam én superlekker om toe te voegen als ingrediënt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?