Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Rol het taartdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
2
Meng de mascarpone, 20 gr poedersuiker en het vanille-extract tot een glad mengsel. Houd 1 el mascarpone apart. Smeer het mascarponemengsel uit over het midden van het deeg, laat ongeveer 4 cm van de randen vrij.
3
Snijd de rabarber in dunne repen en de aardbeien in doormidden. Verdeel het fruit gelijkmatig over het taartdeeg. Vouw de randen van het deeg naar binnen over het fruit. Klop het ei los en bestrijk de deegranden ermee. Bak 30 min. in de oven tot de randen goudbruin zijn en het fruit zacht is. Laat iets afkoelen.
4
Garneer de galette met de overige poedersuiker en apart gehouden mascarpone.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.