Tijd voor wat kleur op je bord! Ga aan de slag met deze risotto met spinazie en vegetarische balletjes en serveer een heerlijk, kleurrijk gerecht. Want wie kan er nu nee zeggen tegen een van de smeuïgste rijstgerechten uit de Italiaanse keuken? Wij in ieder geval niet!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Wist je dat er niet één, maar wel drie verschillende soorten risottorijst bestaan? Alle drie de rijstsoorten worden verbouwd op rijstvlaktes in Noord-Italië. De verschillende soorten zijn: Arborio, Carnaroli en Vialone Nano. De Arborio rijst is de meest bekende. Dit is de risottorijst die jij waarschijnlijk thuis in de kast hebt staan. Of in ieder geval de risottorijst zoals wij ‘m kennen uit de Nederlandse supermarkt.
Het verschil tussen de 3 verschillende soorten risottorijst zit in de textuur en de smaak. Arborio rijst krijgt een hele romige textuur, doordat het goed vloeistof kan absorberen. Vialone Nano is een wat stevigere risotto. Dit komt doordat de rijstkorrel kleiner is, waardoor het minder snel vocht opneemt dan de Arborio rijst. En de Carnaroli is het beste van beide werelden: zowel romig als stevig.
Variëren met risotto en iedere keer iets anders proberen? Dat kan zeker! Risotto is een rijstgerecht waarmee je kan blijven variëren. Voeg nieuwe smaken en ingrediënten toe en zet iedere keer een nieuwe risotto op tafel. Probeer bijvoorbeeld eens een heerlijke saffraan risotto met garnalen. Kleurrijk en ontzéttend smaakvol! Ook citroenrisotto met tonijnsteak is een echte aanrader. Een lekkere frisse, lenteachtige risotto. Wanneer je een echte vleesliefhebber bent, kies dan bijvoorbeeld voor risotto met stoofvlees en maak een overheerlijke paddenstoelenrisotto als vegetarische risotto. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos met onze risotto recepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment