In samenwerking met:
Allerhande Risotto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Risotto met spinazie en vegetarische balletjes

Tijd voor wat kleur op je bord! Ga aan de slag met deze risotto met spinazie en vegetarische balletjes en serveer een heerlijk, kleurrijk gerecht. Want wie kan er nu nee zeggen tegen een van de smeuïgste rijstgerechten uit de Italiaanse keuken? Wij in ieder geval niet!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept risotto met spinazie en vegetarische balletjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
2
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
3
Doe de spinazie in de zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Voeg na 10 min. de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor.
4
Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes in ca. 7 min. goudbruin.
5
Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en snijd door de helft. Pers één helft uit en snijd de andere helft in partjes. Rasp de kaas.
6
Neem de pan met risotto van het vuur en voeg de helft van de kaas toe. Breng op smaak met citroensap en -rasp, peper en zout. Verdeel de vegetarische balletjes erover en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer met een partje citroen.

Verschillende soorten risottorijst

Wist je dat er niet één, maar wel drie verschillende soorten risottorijst bestaan? Alle drie de rijstsoorten worden verbouwd op rijstvlaktes in Noord-Italië. De verschillende soorten zijn: Arborio, Carnaroli en Vialone Nano. De Arborio rijst is de meest bekende. Dit is de risottorijst die jij waarschijnlijk thuis in de kast hebt staan. Of in ieder geval de risottorijst zoals wij ‘m kennen uit de Nederlandse supermarkt.

Het verschil tussen de 3 verschillende soorten risottorijst zit in de textuur en de smaak. Arborio rijst krijgt een hele romige textuur, doordat het goed vloeistof kan absorberen. Vialone Nano is een wat stevigere risotto. Dit komt doordat de rijstkorrel kleiner is, waardoor het minder snel vocht opneemt dan de Arborio rijst. En de Carnaroli is het beste van beide werelden: zowel romig als stevig.

Meer risotto recepten

Variëren met risotto en iedere keer iets anders proberen? Dat kan zeker! Risotto is een rijstgerecht waarmee je kan blijven variëren. Voeg nieuwe smaken en ingrediënten toe en zet iedere keer een nieuwe risotto op tafel. Probeer bijvoorbeeld eens een heerlijke saffraan risotto met garnalen. Kleurrijk en ontzéttend smaakvol! Ook citroenrisotto met tonijnsteak is een echte aanrader. Een lekkere frisse, lenteachtige risotto. Wanneer je een echte vleesliefhebber bent, kies dan bijvoorbeeld voor risotto met stoofvlees en maak  een overheerlijke paddenstoelenrisotto als vegetarische risotto. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos met onze risotto recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via