Het is zomers genieten met deze frisse citroenrisotto en tonijnsteak! De tonijnsteak wordt kort gebakken, zodat alleen de buitenkant dichtgeschroeid is. Samen met de knapperige groenten en een glaasje wijn kan de avond niet meer stuk.
Bereid deze heerlijke risotto met citroen in de BK Vision kookpan van Blokker. De pan zorgt voor een snelle opwarming en is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief de oven.
Probeer ook eens deze Siciliaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak of een van de andere lekkere risotto recepten.
Tonijn wordt over het algemeen beschouwd als een gezonde voedingskeuze vanwege de voedingsstoffen die het bevat. Het is een goede bron van hoogwaardige eiwitten en bevat ook verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder omega-3 vetzuren, vitamine D en verschillende B-vitamines, zoals B12 en niacine.
Tonijn uit blik kan een handige en voedzame voedingskeuze zijn, maar er zijn enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Zo bevat tonijn uit blik ook veel eiwitten, omega 3-vetzuren, maar het zoutgehalte is een stuk hoger. Veel tonijn in blik wordt verpakt in zout water of met toegevoegd zout. Sommige soorten tonijn uit blik kunnen minder vet bevatten dan verse tonijn, vooral als het om tonijn in water gaat. Vetten zijn echter belangrijk voor de algehele gezondheid, dus het is goed om op een evenwichtige manier om te gaan met vetinname.
Tonijn is een vette vis, maar het vetgehalte kan variëren afhankelijk van de specifieke soort tonijn en de bereidingswijze. Er zijn verschillende soorten tonijn, waaronder magere en vette variëteiten. Over het algemeen bevatten vette vissoorten, waaronder sommige soorten tonijn, hogere niveaus van gezonde omega-3 vetzuren in vergelijking met magere vissoorten.
Er zijn verschillende opties wijnen die lekker zijn om te drinken bij tonijn, afhankelijk van hoe de tonijn is bereid en welke smaken je wilt benadrukken. Als de tonijn op een lichte en frisse manier is bereid, zoals gegrild of rauw in een sashimi-stijl, dan kunnen lichte en droge witte wijnen goed werken. Een droge rosé wijn kan een uitstekende keuze zijn als de tonijn op een zomerse, lichte manier is bereid. Voor tonijn die op een iets stevigere manier is bereid, zoals gegrilde tonijnsteaks, kunnen lichte rode wijnen zoals Pinot Noir een goede optie zijn. Als de tonijn rijker van smaak is, bijvoorbeeld wanneer deze wordt geserveerd met een romige saus, dan kan een lichte tot medium volle Chardonnay goed werken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment