Citroenrisotto Met Tonijnsteak
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Citroenrisotto met tonijnsteak

Het is zomers genieten met deze frisse citroenrisotto en tonijnsteak! De tonijnsteak wordt kort gebakken, zodat alleen de buitenkant dichtgeschroeid is. Samen met de knapperige groenten en een glaasje wijn kan de avond niet meer stuk.

Bereid deze heerlijke risotto met citroen in de BK Vision kookpan van Blokker. De pan zorgt voor een snelle opwarming en is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief de oven.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept citroenrisotto met tonijnsteak

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Pel en snipper de sjalot. Verwarm de bouillon, deze hoeft niet te koken. Snijd de aspergetips klein.
2
Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalot circa 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee.
3
Voeg de witte wijn toe en laat circa 3 min. koken. Voeg een volle soeplepel bouillon toe aan de risottorijst. Blijf met een houten lepel roeren tot het vocht is opgenomen in de rijst. Voeg nog een soeplepel bouillon toe en blijf roeren. Voeg de aspergetips, erwten en het takje salie toe aan de risotto. Voeg weer een soeplepel bouillon toe.
4
Blijf zo om de 3 à 5 min. een soeplepel bouillon toevoegen en blijf ondertussen roeren. Na circa 20 min. is de risottorijst gaar. Draai het vuur uit. Voeg de rasp en het sap van de citroen, de Parmezaanse kaas, boter en peper toe. Roer tot de boter en kaas is gesmolten. Doe de deksel op de pan en laat staan.
5
Hak de peterselie fijn. Dep de tonijnsteaks droog en breng op smaak met zout en peper. Smelt de bakboter in een koekenpan en bak hierin de tonijnsteaks 2 min. per kant op hoog vuur. Snijd in gelijke plakken.
6
Serveer de citroenrisotto met peterselie, tonijnsteak en rucola.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis
  • Gluten
  • Selderij
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via