Makkelijk, gezond én budgetproof, deze spaghetti met zalm en boerenkool heeft het allemaal! Door te kiezen voor volkorenspaghetti, is de pasta een stuk voedzamer dan wanneer je kiest voor witte spaghetti.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Restjes tip: heb je gerookte zalm over? Verwerk het in een fris salade recept of gebruik het voor de lunch op een broodje.
Wie denkt aan boerenkool, denkt gelijk aan Hollandse gerechten zoals stamppot boerenkool. Logisch, maar het zal je verrassen hoeveel kanten je eigenlijk op kan met deze voedzame groente. Van een romige soep tot een ontbijtsmoothie met boerenkool en andere groene groenten tot ovenschotels met boerenkool. Boerenkool is tijdens de herfst en de winter in het seizoen en is dan ook een heerlijke wintergroente die in hartverwarmende gerechten veel wordt gebruikt. Je kan boerenkool koken, wokken en blancheren, maar je kan het ook rauw eten in een frisse salade. Genoeg manieren om boerenkool klaar te maken!
Zo is deze ovenschotel met notenkorst heerlijk. We maken de ovenschotel met zoete aardappel en boerenkool, afgewerkt met een krokante notenkorst van cashewnoten, hazelnoten, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Een plaatje voor het oog en een genot om van te eten! Je kan ook een romige saus maken van boerenkool voor bijvoorbeeld dit gnocchi recept. De zachte deegkussentjes koken we, waardoor het een beetje plakkerig wordt en de boerenkoolsaus beter hecht. Ook lekker om te maken: boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat, olijven en feta. De feta wordt krokant gebakken, terwijl de rode ui, olijven en zongedroogde tomaten zorgen voor een scherpe smaak. Lekker in combinatie met de boerenkool!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment