In samenwerking met:
Volkorenspaghetti Met Zalm En Boerenkool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Volkorenspaghetti met zalm en boerenkool

Makkelijk, gezond én budgetproof, deze spaghetti met zalm en boerenkool heeft het allemaal! Door te kiezen voor volkorenspaghetti, is de pasta een stuk voedzamer dan wanneer je kiest voor witte spaghetti.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Volkorenspaghetti met zalm en boerenkool

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de ui, halveer en snijd in de lengte in dunne repen. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui 3 min. op hoog vuur tot het iets kleurt. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10-12 min. smoren. Roer af en toe.
2
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de boerenkool toe en kook de laatste minuut mee. Snijd de zalm in stukjes.
3
Meng de zuivelspread en zalm door de gesmoorde ui. Giet de pasta en boerenkool af, vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta en boerenkool door de uiensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.

Restjes tip: heb je gerookte zalm over? Verwerk het in een fris salade recept of gebruik het voor de lunch op een broodje.

Verrassende recepten met boerenkool

Wie denkt aan boerenkool, denkt gelijk aan Hollandse gerechten zoals stamppot boerenkool. Logisch, maar het zal je verrassen hoeveel kanten je eigenlijk op kan met deze voedzame groente. Van een romige soep tot een ontbijtsmoothie met boerenkool en andere groene groenten tot ovenschotels met boerenkool. Boerenkool is tijdens de herfst en de winter in het seizoen en is dan ook een heerlijke wintergroente die in hartverwarmende gerechten veel wordt gebruikt. Je kan boerenkool koken, wokken en blancheren, maar je kan het ook rauw eten in een frisse salade. Genoeg manieren om boerenkool klaar te maken!

Zo is deze ovenschotel met notenkorst heerlijk. We maken de ovenschotel met zoete aardappel en boerenkool, afgewerkt met een krokante notenkorst van cashewnoten, hazelnoten, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Een plaatje voor het oog en een genot om van te eten! Je kan ook een romige saus maken van boerenkool voor bijvoorbeeld dit gnocchi recept. De zachte deegkussentjes koken we, waardoor het een beetje plakkerig wordt en de boerenkoolsaus beter hecht. Ook lekker om te maken: boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat, olijven en feta. De feta wordt krokant gebakken, terwijl de rode ui, olijven en zongedroogde tomaten zorgen voor een scherpe smaak. Lekker in combinatie met de boerenkool!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via