Deze zalm piccata met spaghetti is een heerlijke twist op een klassieker. De sappige zalm in een frisse citroen-kappertjessaus, geserveerd met spaghetti, maakt dit gerecht makkelijk te maken en het is ook nog eens vol van smaak.
Piccata is een Italiaanse bereiding waarbij dunne plakjes vlees kort worden gebakken en geserveerd met een saus van boter, citroen, witte wijn en kappertjes. Deze saus zorgt voor een perfecte balans tussen frisheid en romigheid, wat het gerecht een heerlijke diepte geeft. Bij zalm piccata wordt de rijke smaak van de vis gecombineerd met deze klassieke saus, waardoor een verfijnd en eenvoudig te bereiden gerecht ontstaat. Het is geïnspireerd op de klassieke Italiaanse piccata, die traditioneel met kalfsvlees of kip wordt gemaakt, maar in dit geval een moderne en lichte variant krijgt met zalm als hoofdingrediënt. Zalm piccata is lekker bij een frisse groene salade, gestoomde groenten zoals asperges, een romige risotto of met spaghetti zoals in dit recept. Voor een lichtere optie kun je het serveren met bloemkoolrijst of courgettelinten voor een koolhydraatarm recept.
Naast deze frisse zalm piccata met spaghetti zijn er nog tal van andere smaakvolle gerechten die je kan maken met zalm in de hoofdrol. Door de zachte, rijke smaak en voedzame eigenschappen is zalm geliefd in de keuken. Of je nu gaat voor een klassieke bereiding of een moderne twist, met zalm kun je alle kanten op. Ga bijvoorbeeld voor zalm uit de oven, zoals deze zalm in bladerdeeg met pesto broccoli puree. De combinatie van zalmpakketjes in bladerdeeg met geitenkaas en spinazie is onweerstaanbaar lekker. Of wat dacht je van een zalm bowl? De bowl maken we compleet met volkoren noedels, een zelfgemaakte dressing en edamameboontjes. Voor de pizzaliefhebber is deze speltpizza met ricotta en gerookte zalm lekker om te proberen. Of geef een twist aan je pizza recept en ga voor een sushi pizza!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment