Zalm Piccata Met Spaghetti
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm piccata met spaghetti

Deze zalm piccata met spaghetti is een heerlijke twist op een klassieker. De sappige zalm in een frisse citroen-kappertjessaus, geserveerd met spaghetti, maakt dit gerecht makkelijk te maken en het is ook nog eens vol van smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Zalm piccata met spaghetti

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Vul een grote pan met water en een snufje zout en breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook in 10 min gaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
2
Breng de zalm op smaak met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de zalmfilet rondom bruin. Haal de zalmfilets uit de pan en leg even aan de kant.
3
Pel en snijd de knoflook fijn en bak 3 min. in de pan met het vet van de zalm. Blus af met de witte wijn en voeg de ongezouten roomboter toe. Laat dit smelten. Pers ondertussen het citroensap uit de citroen en voeg samen met de kappertjes toe aan de pan. Hak de peterselie fijn en voeg 4/5 toe aan de pan. Roer goed door. Voeg 3 el (per 2 personen) van het bewaarde kookvocht toe aan de saus. Verwarm de saus totdat het begint te pruttelen. Dit duurt 3 min. Leg de zalmfilets terug in de pan en laat dit voor 3 min. koken.
4
Verdeel de spaghetti over de borden, gevolgd door de zalmfilets met de saus. Garneer met de overige peterselie.

Wat is piccata?

Piccata is een Italiaanse bereiding waarbij dunne plakjes vlees kort worden gebakken en geserveerd met een saus van boter, citroen, witte wijn en kappertjes. Deze saus zorgt voor een perfecte balans tussen frisheid en romigheid, wat het gerecht een heerlijke diepte geeft. Bij zalm piccata wordt de rijke smaak van de vis gecombineerd met deze klassieke saus, waardoor een verfijnd en eenvoudig te bereiden gerecht ontstaat. Het is geïnspireerd op de klassieke Italiaanse piccata, die traditioneel met kalfsvlees of kip wordt gemaakt, maar in dit geval een moderne en lichte variant krijgt met zalm als hoofdingrediënt. Zalm piccata is lekker bij een frisse groene salade, gestoomde groenten zoals asperges, een romige risotto of met spaghetti zoals in dit recept. Voor een lichtere optie kun je het serveren met bloemkoolrijst of courgettelinten voor een koolhydraatarm recept.

Meer recepten met zalm

Naast deze frisse zalm piccata met spaghetti zijn er nog tal van andere smaakvolle gerechten die je kan maken met zalm in de hoofdrol. Door de zachte, rijke smaak en voedzame eigenschappen is zalm geliefd in de keuken. Of je nu gaat voor een klassieke bereiding of een moderne twist, met zalm kun je alle kanten op. Ga bijvoorbeeld voor zalm uit de oven, zoals deze zalm in bladerdeeg met pesto broccoli puree. De combinatie van zalmpakketjes in bladerdeeg met geitenkaas en spinazie is onweerstaanbaar lekker. Of wat dacht je van een zalm bowl? De bowl maken we compleet met volkoren noedels, een zelfgemaakte dressing en edamameboontjes. Voor de pizzaliefhebber is deze speltpizza met ricotta en gerookte zalm lekker om te proberen. Of geef een twist aan je pizza recept en ga voor een sushi pizza!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Vis
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via