In samenwerking met:
Courgette Lasagne Met Koolvis Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Courgettelasagne met koolvis

Een goedgevulde lasagne met veel groenten, koolvis en mozzarella, maar dan koolhydraatarm en rijk aan eiwitten. De lasagnebladen worden gemaakt van courgette, maar is minstens zo lekker als een lasagne met echte pasta. Makkelijk om te bereiden en daarna neemt de oven het werk van je over.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept courgettelasagne met koolvis

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 15min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd vervolgens in de lengte in plakken van een ½ cm dik.
2
Plaats de plakken op een ovenrooster met bakpapier en besprenkel met zout. Bak de plakken 15 min. in de oven.
3
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit op middelhoog vuur olie in een grote koekenpan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 min.
4
Voeg de spinazie toe en bak 3 tot 4 min. mee tot de spinazie is geslonken. Laat uitlekken in een zeef.
5
Verwarm olie in een koekenpan en bak de overige ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 min. inkoken op laag vuur.
6
Schep de helft van de spinazie in een ovenschaal en bedek met courgette en saus. Dep de koolvis droog en leg deze op de saus. Bedek wederom met saus, de rest van de spinazie en laatste de rest van de courgette.
7
Smeer de ricotta over de courgette en snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de ricotta.
8
Bak de lasagne 25-30 min. in de oven tot de mozzarella goudbruin van kleur is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?