Massaman Curry Met Koolvis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Massaman curry met koolvis

Waarom kiezen tussen zoet en zuur als het allebei kan? De Thaise massaman curry is zowel zoet als zuur én kruidig! In deze milde curry wordt gebruik gemaakt van kruiden die je niet vaak terugziet in de Thaise keuken: komijn, steranijs, nootmuskaat en kaneel. Hoewel het vaak wordt gemaakt met kip, rund, lam of eend, kiezen wij voor koolvis. Nét zo smaakvol en al binnen 35 minuten op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept massaman curry met koolvis

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Laat de koolvis ontdooien en dep goed droog. Snijd in grove stukken. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in stukken van 1 cm breed. Dop de sperziebonen en halveer. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
2
Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan. Bak de venkel 2 min. aan. Voeg de currypasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk, vissaus, sperziebonen en tomatenblokjes toe en kook 5 min. op laag vuur.
3
Snijd de helft van de limoen in partjes. Pers het sap uit de andere helft van de limoen. Voeg de koolvis en het limoensap toe aan de curry en kook nog 10 tot 15 min. door op laag vuur.
4
Bereid ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de koriander en hak grof.
5
Serveer de curry met witte rijst. Maak het gerecht af met koriander en serveer met een partje limoen.

Rijke smaken en aroma’s

Massaman curry is een heerlijk gerecht uit de Thaise keuken dat bekend staat om zijn rijke smaken en aroma’s. Het is een currygerecht met een pittige en romige saus en wordt vaak geserveerd met rijst of noedels.

Oorspronkelijk komt de massaman curry uit het zuiden van Thailand en heeft het zijn oorsprong in de moslimkeuken. Het gerecht is ontstaan uit invloeden vanuit het Midden-Oosten en India en is in de loop der tijd verder ontwikkeld tot het gerecht dat het nu is. Het vermoeden bestaat dat deze curry oorspronkelijk vanuit Perzië zijn weg naar Thailand heeft gevonden.

De ingrediënten van massaman curry variëren afhankelijk van de regio en de kok, maar meestal worden er aardappelen, pinda’s, kokosmelk, koriander, kaneel en kurkuma gebruikt. Het vlees dat wordt gebruikt kan variëren van rundvlees tot kip, maar ook een stukje vis is erg lekker in de curry.

Massaman curry is een veelzijdig gerecht dat op verschillende manieren kan worden bereid en geserveerd. Het kan worden gegeten als hoofdgerecht met rijst of noedels, maar het kan ook worden gebruikt als saus voor vlees of groenten. Bovendien kan massaman curry worden aangepast aan verschillende smaken en voorkeuren door het toevoegen van extra kruiden en specerijen.

Meer Thaise gerechten

Naast dit verrukkelijke recept zijn er nog meer gerechten het proberen waard! Wat dacht je van fried broccolirice met Thaise saté? Fried rice maak je gemakkelijk zelf en door het te maken van broccoli, is het ook een stuk voedzamer. Of ga aan de slag met Pad Thai, een van de bekendste gerechten uit Thailand. Wij serveren het met mihoen, peultjes en garnalen.

Wat is een massaman curry?

Massaman curry is een milde en aromatische curry die oorspronkelijk uit Thailand komt. Het is gemaakt met een combinatie van specerijen zoals korianderzaad, komijn, kaneel en kruidenpasta, kokosmelk, vlees of groenten en vaak aangevuld met aardappelen, uien en pinda’s voor extra smaak en textuur.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via