Pulled chicken kun je op verschillende manieren bereiden, maar de lekkerste pulled chicken wordt langzaam gegaard op een lage temperatuur. Een ideaal gerecht dus voor de slowcooker. Dit recept krijgt een Mexicaans tintje door de tomatensalsa, jalapeño en partjes limoen. Dat wordt smullen!
Tip: Niet in het bezit van een slowcooker? Verwarm de oven voor op 150°C, plaats de groenten en kip in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak in 1,5 uur gaar in de oven.
Steeds meer mensen hebben een slowcooker in huis. Dat is zo gek nog niet, want de slowcooker is ideaal voor wanneer je een druk leven hebt! Je zet ’s ochtends de slowcooker aan en ’s avonds als je thuiskomt staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar. Het is de ideale manier om vlees te garen. In een paar uur tijd heb je heerlijke, malse kip vlees, zonder dat je er constant naar om hoeft te kijken. Ideaal voor bijvoorbeeld deze pulled chicken uit de slowcooker.
Kies je favoriete eenpansgerecht, verdeel de ingrediënten in de slowcooker, zet de deksel erop, druk op de knop en klaar! Jij kan lekker je eigen ding doen, terwijl de slowcooker het werk van je overneemt. Een aantal uur later heb jij een verrukkelijk, perfect gegaard gerecht. Benieuwd naar al onze slowcooker recepten? Bekijk dan onze receptenpagina en sla je favoriete recepten op in je persoonlijke receptenboek! Nog geen toegang tot je eigen receptenboek? Maak dan gemakkelijk en gratis een profiel aan op Eatertainment.
Wij zijn gek op pulled chicken! Naast de pulled chicken uit de slowcooker, kun je ook gemakkelijk pulled chicken maken in een pan met water. Zo ook bij deze sla wraps met pulled chicken en zure room. De kip wordt in 10 tot 12 minuten gegaard en vervolgens gemengd met heerlijke kruiden. Serveer het in sla wraps en je hebt een koolhydraatarm gerecht. Ook lekker: deze Koreaanse kiptaco’s. De malse pulled chicken wordt gemarineerd met Koreaanse smaakmakers en geserveerd met knapperige groenten.
Pulled vlees, zoals pulled pork, pulled beef en pulled chicken, is sinds een aantal jaar populair in Nederland en intussen voor velen een bekend begrip geworden. Het is een trend die over is komen waaien uit Mexico. Het woord ‘pulled’ komt voort uit de garing van het vlees, namelijk zacht en langzaam gegaard. Hierdoor kun je het vlees gemakkelijk uit elkaar trekken in draadjes. Het voordeel van pulled chicken is dat kipfilet een stuk sneller gaar is dan varkens- en rundervlees, maar toch net zo mooi uit elkaar valt in reepjes.
Heb je wat meer tijd over en wil je een keer pulled pork proberen? Maak deze kruidige pulled pork taco’s! Of wat dacht je van pulled pork uit de airfryer? Door het vlees 5 minuutjes in de airfryer te leggen, wordt het lekker knapperig. Een aanrader als je het aan ons vraagt!
Ontdek meer Mexicaanse gerechten of aifryer recepten.
Er zijn verschillende bijgerechten die goed passen bij pulled chicken. Denk aan pulled chicken op een broodje, maar ook coleslaw, een maiskolf, zoete aardappelfrietjes of gepofte aardappel passen er heel goed bij.
Er zijn veel sauzen die lekker zijn bij pulled chicken. Barbecue saus is er superlekker bij, maar ook een zelfgemaakte salsa, sriracha mayonaise voor wat pit of een zoetige honing mosterdsaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment