Print opties

Sluiten

Rollade uit de slowcooker met sinaasappel-rozemarijnsaus

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 30min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel de ui en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en hak fijn. Ris de takjes rozemarijn.
2
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien, knoflook en rozemarijn 3 min. aan tot de uien glazig zijn. Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes.
3
Schep de uien, knoflook en rozemarijn samen met de appel in de slowcooker. Zet deze alvast op stand ‘low’.
4
Bak de rollade aan alle kanten aan in dezelfde koekenpan. Pers intussen het sap uit de sinaasappel. Leg de rollade op de uien in de slowcooker.
5
Blus de koekenpan af met het sinaasappelsap en de kippenbouillon. Voeg vervolgens toe aan de slowcooker en zet deze 6 uur op stand ‘low’.
6
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de rollade uit de slowcooker en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat met bakpapier. Zeef het vocht boven een steelpan. Kook het vocht in tot ongeveer 1/3.
7
Bestrijk de rollade met de helft van de saus en bak 8 tot 10 min. in de oven. Serveer de rollade met de uien, appel en de rest van de saus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.