Mogen we jou ’s nachts wakker voor malse, smaakvolle spareribs die zo van het bot vallen? Dan is dit recept voor jou! Langzaam garen op lage temperatuur in een heerlijke marinade is hét geheim. Een ideaal gerecht voor in de slowcooker! Als de spareribs uit de slowcooker komen, grillen we ze nog even kort voor een krokant jasje.
Heb je geen slowcooker in huis? Geen zorgen! Ook dan kun je dit heerlijke recept maken. Je gebruikt dan de oven op een lage temperatuur. Kijk snel onder de bereidingswijze voor de exacte tijd en temperatuur.
Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak dan spareribs uit de oven! Verwarm de oven voor op 120°C, plaats de ovenschaal in de oven en bak in 3 uur mals.
Tip: serveer de spareribs met Louisiana coleslaw.
Wil je zelf aan de slag met marinade voor je spareribs? Wij helpen je graag op weg! Combineer verschillende smaken en ingrediënten voor de lekkerste marinades:
Experimenteer met ingrediënten en verhoudingen naar eigen smaak. Probeer verschillende combinaties en ontdek wat voor jou de perfecte marinade is!
Met een slowcooker kun je echt alle kanten op. Naast deze spareribs, kun je bijvoorbeeld ook lasagne of goulash maken uit de slowcooker. Ben je benieuwd naar meer recepten? Ontdek hier alle slowcooker recepten op Eatertainment!
Spareribs komen voornamelijk van varkens. Het zijn de langere ribben van het varken, die zich uitstrekken van de zijkant van de borstkas tot aan de buik. Spareribs worden vaak gegrild of gerookt en staan bekend om hun malse en sappige vlees, en de zoete en hartige smaak van de marinades of sauzen die vaak worden gebruikt bij het bereiden ervan.
Je kunt spareribs erg lekker combineren met een aardappelsalade of juist gepofte aardappelen. Of kies voor frietjes, maïskolven, salades, coleslaw of brood.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment