Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Boeuf Bourguignon uit de slowcooker

Deze heerlijke boeuf bourguignon is ontzettend mals. Dit komt door de rode wijn in combinatie met het langzaam garen van het gerecht. De langzame garing zorgt niet alleen voor mals vlees, maar ook voor een ontzettend smaakvolle maaltijd! Wanneer je de slowcooker in de ochtend al aanzet, heb je ’s avonds tijdens het avondeten een heerlijk bord met eten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept boeuf bourguignon uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 20min
Kookmodus
1
Snijd de riblappen in blokjes van 3 cm. Schil de wortel en snijd en plakjes. Spoel de krieltjes onder stromend water en halveer de grote krieltjes. Snijd de champignons in kwarten. Ris de tijm van de takjes.
2
Bak de spekblokjes in een koekenpan op middelhoog vuur 3 min. aan in een droge pan. Voeg de riblappen toe en bak in 5 min. bruin.
3
Voeg alle ingrediënten samen in de slowcooker en roer goed door. Zet de slowcooker voor 8 uur op stand ‘low’.
4
Verwijder voor serveren het laurierblad.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze Boeuf Bourguignon in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Stoof het geheel 3 tot 4 uur op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe.

Boeuf bourguignon: waar komt het vandaan?

Boeuf bourguignon is een klassiek Frans gerecht dat bekend staat om zijn rijke en volle smaak. Het gerecht is afkomstig uit de Bourgogne-streek in het oosten van Frankrijk, waar het al eeuwenlang wordt gegeten. De oorsprong van boeuf bourguignon gaat terug tot de Middeleeuwen, toen de arme boeren uit de regio het vlees van hun koeien op deze manier gingen bereiden om het langer te kunnen bewaren. Het vlees werd gestoofd in rode wijn en kruiden, wat zorgde voor een heerlijke smaak en een zachte textuur.

Boeuf bourguignon werd later populair onder de Franse adel, die het gerecht verfijnde en het serveerde als een delicatesse bij speciale gelegenheden. Tegenwoordig is boeuf bourguignon een geliefd gerecht over de hele wereld, en wordt het vaak geserveerd in Franse restaurants en bij speciale gelegenheden thuis.

Het gerecht wordt meestal bereid met rundvlees, rode wijn, groenten en kruiden, en wordt langzaam gestoofd om de smaken te laten samenkomen. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat zowel hartig als verfijnd is.

Een vegetarische variant: champignon bourguignon

Wil je een vegetarische variant op de boeuf bourguignon? Vervang het rundvlees door een plantaardige eiwitbron, zoals champignons. Deze champignon bourguignon is ook nog eens veel sneller klaar dan een ‘echte’ boeuf bourguignon, omdat de champignons veel sneller gaar zijn dan rundvlees. Voeg er lekker veel verschillende kruiden aan toe zoals knoflook, tijm en laurierblaadjes en geef je saus zo een heerlijke smaak. Serveer de bourguignon met aardappelpuree of stokbrood. Deze vegetarische versie van het klassieke Franse gerecht is net zo smaakvol en hartig als het origineel, maar past perfect in een vegetarisch dieet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via