Print opties

Sluiten

Romige champignonsoep met kastanjechampignons

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediƫnten

4 personen
Ingrediƫnten
Keukenbenodigdheden
1
Haal de blaadjes van de peterselie en houd ze apart, snijd de steeltjes van de peterselie fijn en snijd de bleekselderij fijn.
2
Verhit de helft van de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot, knoflook, selderij en peterseliesteeltjes 2 minuten. Voeg de plakjes kastanjechampignon toe en bak 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten zachtjes koken.
3
Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kookroom toe en blender glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
4
Hak de blaadjes peterselie grof. Verhit de andere helft olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kleine kastanjechampignons in 8 minuten goudbruin. Roer hierbij niet teveel in de pan, maar schep af en toe om zodat de champignons niet teveel vocht loslaten en smoren in hun eigen vocht in plaats van bakken.
5
Voeg 2 minuten voor het einde de helft van de peterselieblaadjes toe en bak mee. Blus ze af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de soep met de gebakken champignons en de rest van de peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.