In samenwerking met:
Romige Penne Met Sperziebonen, Tuinerwten En Spek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romige penne met sperziebonen, tuinerwten en spek

Een romige pasta die in 20 minuten klaar is? Daar genieten wij zeker van! Met ruim de helft van je dagelijkse portie groenten is het ook nog eens een voedzame pasta. Voeg krokante spekjes toe om het af te maken.

Dit pasta recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Romige penne met sperziebonen, tuinerwten en spek

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes 3 min. uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Voeg de Alpro Cooking toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 3 min. op laag vuur inkoken tot een saus.
2
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de sperziebonen en tuinerwten mee. Giet af en vang 2 el van het kookvocht (per 4 personen) op. Meng de pasta, groenten en het kookvocht met de Alpro Cooking in de pan, schep goed om en serveer direct.

Variatietip: dit romige pastagerecht kun je ook met biologische macaroni maken.

Vegatip: gebruik in plaats van gebakken spekjes Terra plantaardige spekjes voor een vegetarisch recept.

Makkelijke recepten met sperziebonen in de hoofdrol

Dol op knapperige, verse sperziebonen? Naast een klassiek AVG’tje kan je sperziebonen in tal van gerechten verwerken, van hoofdgerechten tot lunch recepten en bijgerechten. Zo voegen we het toe aan deze romige penne met tuinerwten en spek. Dankzij de tuinerwten en sperziebonen zit dit gerecht boordevol groenten en wordt het lekker én voedzaam. En dat allemaal in maar 20 minuten! Naast dit pasta gerecht kan je sperziebonen ook eens verwerken in een smaakvolle rijstsalade met tonijn-dillesaus. Deze frisse maaltijdsalade maak je al in 15 minuten van je tijd en staat gegarandeerd voor genieten. Je kan het maken als snel hoofdgerecht, maar ook meenemen naar je werk of school voor een smaakvolle lunch.

Naast salades en pasta’s kan je sperziebonen ook toevoegen aan je favoriete ovenschotel, zoals deze smaakvolle chorizo ovenschotel. De ovenschotel maak je met ingrediënten waarvan je de meeste al in huis hebt, wel zo makkelijk. Voeg daar pittige chorizo, zoete aardappel plakjes en knapperige sperziebonen aan toe en je hebt een makkelijke, maar heerlijke ovenschotel. Perfect voor iedere dag en hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Benieuwd naar al onze recepten met sperziebonen in de hoofdrol? Je vindt ze allemaal op Eatertainment!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via