Deze zelfgemaakte saucijzenbroodjes zijn perfect voor een lekkere snack of als borrelhap. Het bladerdeeg is lekker krokant, terwijl de gehaktvulling smeuïg en vol van smaak is. Een echte crowdpleaser die je makkelijk zelf maakt!
Soms heb je gewoon zin in een lekkere hartige snack. Of het nu voor een borrel, een feestje of gewoon een tussendoortje is, er zijn genoeg klassiekers die altijd in de smaak vallen. Denk aan saucijzenbroodjes, worstenbroodjes en een broodje knakworst – stuk voor stuk heerlijke en makkelijke snacks. Deze lekkere recepten mogen wat ons betreft niet ontbreken op de borreltafel of als hartig tussendoortje!
Saucijzenbroodjes zijn een echte favoriet in Nederland. Het krokante bladerdeeg gevuld met gekruid gehakt maakt het een perfecte hartige snack. Je kunt ze warm uit de oven eten of meenemen voor onderweg. Ook Brabantse worstenbroodjes zijn ontzettend populair. Deze broodjes worden gemaakt van zacht deeg met een goed gekruide gehaktvulling en zijn heerlijk als lunch of tussendoortje. Wist je dat je beide snacks heel gemakkelijk zelf kan maken? Het kost misschien wat extra tijd, maar het resultaat mag er zeker zijn!
Een broodje knakworst is een snelle en simpele snack die je gemakkelijk kunt aanpassen met lekkere toppings. Voeg bijvoorbeeld mosterd, curry of gebakken uitjes toe voor extra smaak. Ook hotdogs met zuurkool, kaas of pittige saus zijn een heerlijke variatie.
Liever iets anders? Bladerdeeghapjes gevuld met kaas, ham of gehakt zijn altijd een succes op feestjes. Ook empanadas, de Zuid-Amerikaanse deeghapjes met vlees of groenten, zijn een lekkere optie. Probeer eens deze vegetarische empanadas met kastanjechampignons voor wanneer je op zoek bent naar een vegetarisch recept, of ga voor een vleesvariant: empanadas de pino. Of je nu gaat voor klassiek of een twist op een favoriet, met deze hartige snacks zit je altijd goed!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment