Print opties

Sluiten

Saucijzenbroodjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

15 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed door tot een deegbal ontstaat en laat dit 1 min. garen. Schenk al roerend langzaam het water en de melk erbij, zodat er een dikke saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg 1 ei toe en roer goed door. Laat 5 min. afkoelen.
2
Snijd de peterselie fijn. Meng het gehakt in een kom met wat peper en zout, nootmuskaat en peterselie. Voeg de afgekoelde saus toe en meng alles goed door elkaar tot een smeuïg mengsel. Schep het gehaktmengsel in een spuitzak en knip het puntje ervan af.
3
Leg de bladerdeegvellen op een werkblad en verdeel het gehaktmengsel in stroken over het midden van elk vel. Klop het overige ei los. Vouw het deeg dicht en druk de randen goed aan met een vork. Leg de saucijzenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei voor een bruine kleur. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 25 min. goudbruin en knapperig.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.