Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten empanadas
Ingrediënten empanadadeeg
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 30min
1
Snipper de uien. Verhit de olie en fruit de ui aan. Rul het gehakt en breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper. Voeg de bloem toe en meng dit met het gehakt. Laat de bloem kort garen en schenk de runderbouillon erbij. Kook het geheel 5 min. in en laat afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwarm de melk in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de boter en het zout toe. Zet het vuur uit wanneer de boter is gesmolten en koel terug totdat het mengsel handwarm is.
3
Voeg 2 eidooiers toe en roer door elkaar. Voeg het melkmengsel toe aan de bloem en meng door elkaar. Kneed het deeg tot een zacht en soepel deeg in ongeveer 10 min.
4
Rol het deeg uit tot een lange rol en verdeel in 12 stukken. Rol daar balletjes van. Rol met een deegroller de balletjes uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 15 cm. Verdeel 1 el van de vulling in de bovenste helft van de cirkel. Gebruik niet te veel vulling, anders loopt deze eruit.
5
Pel de hardgekookte eieren en snijd in vieren. Verdeel de eierpartjes en olijven over de vulling. Maak de rand van het deeg nat en vouw het deeg over de vulling. Druk de randen stevig aan. Tip: de randen van de empanada’s kunnen ook met een vork dichtgedrukt worden.
6
Kluts het overige eigeel en 1 el melk door elkaar en bestrijk de empanada’s hiermee. Bak de empanada’s in 30 min. goudbruin in het midden van de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Zuid-Amerikaans
Mediterraans
Spaans
Diëten
Vrij van vis
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via