De lekkere Ladurée macarons uit Frankrijk kennen we allemaal: misschien wel van naam óf je hebt ze zelf al eens geproefd. Met een aantal trucjes maak jij je eigen macarons. In dit recept vullen we ze met een gin en mandarijn mousse en toppen we de macarons af met een botercrème van speculoos pasta. Gegarandeerd smullen!
Zelf macarons maken is best complex. Om goede macarons zelf te maken is wat oefening benodigd, maar wij helpen je op weg met een aantal tips. Zorg er allereerst voor dat je de eiwitten goed stijf klopt. Doe je dit niet, dan rijzen de macarons niet voldoende. Daarnaast is het belangrijk om je amandelmeel te zeven. Op die manier worden je macarons glad en egaal.
Vervolgens ga je het eiwit, amandelmeel en de poedersuiker met elkaar mengen tot een gladde massa. Let goed op! Door te kort te mengen worden je macarons korrelig en te lang mengen resulteert in te veel lucht waardoor je macarons niet zullen rijzen. En als laatste: zorg er bij het bakken van de macarons voor dat de temperatuur van de oven niet te hoog staat. Lees dit altijd goed af uit het recept voor macarons.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment