In samenwerking met:
Lotus Biscoff macarons
Niveau
Gevorderd
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Vrij van vis

Speculoos macarons

De lekkere Ladurée macarons uit Frankrijk kennen we allemaal: misschien wel van naam óf je hebt ze zelf al eens geproefd. Met een aantal trucjes maak jij je eigen macarons. In dit recept vullen we ze met een gin en mandarijn mousse en toppen we de macarons af met een botercrème van speculoos pasta. Gegarandeerd smullen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten macarons
Ingrediënten vulling en topping

Recept speculoos macarons

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus

Bereiding macarons

1
Klop het eiwit stijf en voeg wanneer het eiwit bijna stijf is, het zout en de suiker toe. Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
2
Zeef de poedersuiker en het amandelmeel en voeg dit toe aan het eiwit. Voeg een kleurstof toe naar wens. Spatel het geheel voorzichtig totdat er een glad en licht glazend beslag ontstaat.
3
Schep het beslag in een spuitzak en spuit een even aantal macarons op een met bakpapier beklede bakplaat tot het beslag op is.
4
Leg een handdoek op het aanrecht en laat de bakplaat hier voorzichtig op vallen van een paar cm hoogte, om de luchtbelletjes uit de macarons te laten.
5
Verwarm de oven voor op 140°C. Laat de macarons ca. 30 min. opstijven in de koeling. Bak ze daarna 20 min. in de oven op een stand met boven- en onderwarmte en laat 2 tot 4 uur afkoelen.

Bereiding vulling en topping

1
Maak ondertussen de vulling van gin gel. Kook de gin in een pannetje tot 70°C en zorg ervoor dat alle alcohol eruit is.
2
Rasp de gele citroenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit de citroen. Meng dit samen met de gin, mandarijn coulis, suiker en gelcrème in een blender. Doe de gin gel in een spuitzak.
3
Voeg de boter, speculoos pasta en yoghurt samen en mix dit tot een glad beslag. Doe het beslag in een spuitzak en leg klaar voor gebruik.

Samenstellen macarons

1
Pak een macaron met de platte kant naar boven en maak er een stip op met de gin gel. Leg een andere macaron met de platte kant naar beneden op de gin gel.
2
Zet een draaiende stip botercrème op de bovenkant van de macaron. Verkruimel het speculoos koekje en garneer de botercrème met de crumble. Herhaal tot alle macarons klaar zijn.

Hoe maak je macarons?

Zelf macarons maken is best complex. Om goede macarons zelf te maken is wat oefening benodigd, maar wij helpen je op weg met een aantal tips. Zorg er allereerst voor dat je de eiwitten goed stijf klopt. Doe je dit niet, dan rijzen de macarons niet voldoende. Daarnaast is het belangrijk om je amandelmeel te zeven. Op die manier worden je macarons glad en egaal.

Vervolgens ga je het eiwit, amandelmeel en de poedersuiker met elkaar mengen tot een gladde massa. Let goed op! Door te kort te mengen worden je macarons korrelig en te lang mengen resulteert in te veel lucht waardoor je macarons niet zullen rijzen. En als laatste: zorg er bij het bakken van de macarons voor dat de temperatuur van de oven niet te hoog staat. Lees dit altijd goed af uit het recept voor macarons.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Frans
Soort
Desserts
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via