Een avondmaaltijd met lekker veel groenten, dat is deze spinaziesalade met krokante kikkererwten! Een goed voorbeeld van een gezond recept. Ideaal voor een doordeweekse dag, want deze smaakvolle salade staat binnen 25 minuten op tafel!
Tip: vervang de plantaardige kipkrokant schnitzels door DekaVers scharrel kipburgers gemarineerd wanneer het gerecht niet vegetarisch hoeft te zijn. Bak deze in een pan met 1 el olie in 8 minuten gaar.
Spinazie is in het seizoen! Eigenlijk kan je spinazie het hele jaar door verkrijgen, maar van maart tot november komt deze groente van Nederlandse bodem. De grotere spinaziebladeren kan je het beste verwerken in warme gerechten, terwijl kleinbladige spinazie heerlijk is in salades. Hieronder geven wij je inspiratie voor gerechten waarin spinazie verwerkt is!
Een ander heerlijk én fris gerecht waar we spinazie in verwerken, is deze Griekse kofta met spinaziesalade. De klassieke kofta wordt vaak geserveerd in een tomatensaus met daarnaast bijvoorbeeld pitabrood. Met dit recept kiezen we voor een twist en serveren we de Griekse gehaktballetjes met een frisse salade van spinazie, rode ui en komkommer.
Nog zo’n lekker gerecht waaraan spinazie wordt toegevoegd: couscous met pompoen. Hoewel het échte seizoen van de pompoen eigenlijk voorbij is, is deze groente tegenwoordig (gelukkig!) het hele jaar door wel verkrijgbaar. Combineer het met couscous, spinazie, feta en granaatappelpitjes en je hebt een heerlijke couscoussalade. Ook lekker om te preppen voor de lunch de volgende dag!
Deze spinaziesoep met geroosterde kikkererwten is heerlijk als voorgerecht of als lunch. Ontzettend smaakvol en op die manier krijg je meteen je portie groenten binnen. Zin in een stevig ontbijt? Probeer dan zeker deze breakfast burrito met spek. Naast babyspinazie vullen we de burrito met eieren, ontbijtspek, tomaat en kaas. Zo start jij jouw dag gegarandeerd goed!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment