In samenwerking met:
Spinazie Salade Met Krokante Kikkererwten 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spinaziesalade met krokante kikkererwten

Een avondmaaltijd met lekker veel groenten, dat is deze spinaziesalade met krokante kikkererwten! Een goed voorbeeld van een gezond recept. Ideaal voor een doordeweekse dag, want deze smaakvolle salade staat binnen 25 minuten op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept spinaziesalade met krokante kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado’s in plakken. Verkruimel de feta grof. Halveer de snoeptomaten. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af.
2
Verhit een pan met ½ olijfolie en bak de plantaardige kipkrokant schnitzels goudbruin.
3
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de kikkererwten krokant.
4
Meng de spinazie met de feta, avocado en snoeptomaten. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.
5
Verdeel de krokante kikkererwten over de spinaziesalade en leg hier de kipkrokant schnitzels op. Garneer met de yoghurtdressing.

Tip: vervang de plantaardige kipkrokant schnitzels door DekaVers scharrel kipburgers gemarineerd wanneer het gerecht niet vegetarisch hoeft te zijn. Bak deze in een pan met 1 el olie in 8 minuten gaar.

Smaakvolle gerechten met spinazie

Spinazie is in het seizoen! Eigenlijk kan je spinazie het hele jaar door verkrijgen, maar van maart tot november komt deze groente van Nederlandse bodem. De grotere spinaziebladeren kan je het beste verwerken in warme gerechten, terwijl kleinbladige spinazie heerlijk is in salades. Hieronder geven wij je inspiratie voor gerechten waarin spinazie verwerkt is!

Een ander heerlijk én fris gerecht waar we spinazie in verwerken, is deze Griekse kofta met spinaziesalade. De klassieke kofta wordt vaak geserveerd in een tomatensaus met daarnaast bijvoorbeeld pitabrood. Met dit recept kiezen we voor een twist en serveren we de Griekse gehaktballetjes met een frisse salade van spinazie, rode ui en komkommer.

Nog zo’n lekker gerecht waaraan spinazie wordt toegevoegd: couscous met pompoen. Hoewel het échte seizoen van de pompoen eigenlijk voorbij is, is deze groente tegenwoordig (gelukkig!) het hele jaar door wel verkrijgbaar. Combineer het met couscous, spinazie, feta en granaatappelpitjes en je hebt een heerlijke couscoussalade. Ook lekker om te preppen voor de lunch de volgende dag!

Deze spinaziesoep met geroosterde kikkererwten is heerlijk als voorgerecht of als lunch. Ontzettend smaakvol en op die manier krijg je meteen je portie groenten binnen. Zin in een stevig ontbijt? Probeer dan zeker deze breakfast burrito met spek. Naast babyspinazie vullen we de burrito met eieren, ontbijtspek, tomaat en kaas. Zo start jij jouw dag gegarandeerd goed!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?