couscous met pompoen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Couscous met pompoen

Couscous met pompoen is een enorm smaakvolle combinatie. De knapperige spinazie, romige feta en frisse granaatappelpitjes maken dit recept helemaal af! Een redelijk snelle doordeweekse maaltijd en als je iets over hebt is het heerlijk als lunch de volgende dag.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept couscous met pompoen

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olijfolie, het knoflookpoeder en wat peper en zout. Meng en bak 25 min. in de oven.
2
Voeg het kokendhete water toe aan een kom met de couscous. Roer eenmaal door en dek af met een theedoek. Laat 5 min. stomen totdat al het vocht door de couscous is opgenomen. Roer los met een lepel.
3
Verbrokkel de feta en hak de munt grof. Schep de couscous in een grotere kom of schaal en voeg de geroosterde pompoenblokjes, gewassen spinazie, granaatappelpitjes, munt en feta aan toe. Pers de citroen uit en breng het geheel op smaak met het citroensap, de overige olijfolie en peper en zout.

Combineren met couscous

Couscous, een veelzijdig graanproduct, biedt talloze mogelijkheden voor smaakvolle en voedzame gerechten. Een populaire bereiding is de klassieke couscoussalade. Meng gekookte couscous met fijngehakte groenten zoals komkommer, tomaat, paprika en rode ui. Voeg verse kruiden toe, zoals munt en peterselie, en besprenkel met olijfolie en citroensap voor een verfrissende salade. Couscous leent zicht erg goed voor vegetarische recepten vanwege de goede combinatie met heerlijke groenten.

Voor een warme variant kun je couscous combineren met gegrilde groenten, zoals courgette en aubergine. Voeg wat kikkererwten toe voor eiwitten en kruiden zoals komijn en paprika voor extra smaak. Top het af met een yoghurtsaus voor een heerlijk en voedzaam gerecht. Een heerlijk voorbeeld is dit recept voor parelcouscous met harissa gehaktballen en gegrilde courgette.

Een Noord-Afrikaanse favoriet is couscous met stoofpot. Maak een rijke stoofpot met tomatensaus, kikkererwten, groenten en kruiden zoals koriander en kaneel. Serveer de stoofpot bovenop gestoomde couscous voor een vullende en aromatische maaltijd.

Couscous leent zich ook goed voor fusiongerechten. Combineer het met geroosterde groenten en falafel voor een Midden-Oosterse kom. Voeg tahinisaus en granaatappelpitten toe voor een verrukkelijke smaakcombinatie.

Voor een Mediterrane draai aan couscous, meng het met olijven, zongedroogde tomaten, feta en verse kruiden. Besprenkel met olijfolie en citroensap voor een smaakvolle en lichte maaltijd. Heerlijk voor tijdens het avondeten!

Ontdek ook zoete opties met couscous, zoals een dessert met kokosmelk, gedroogd fruit en een vleugje kaneel. Serveer het warm als een alternatief voor rijstepap.

Of je nu kiest voor een verfrissende salade, een hartige stoofpot of een zoet dessert, couscous biedt eindeloze mogelijkheden voor creatieve gerechten. Experimenteer met verschillende smaken en texturen om je eigen unieke couscouscreaties te ontdekken en antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?