Taco crunch salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Taco crunch salade

Tortillachips alleen geschikt voor een nachoschotel? Nee hoor, wij gebruiken het voor een knapperige salade! Denk: frisse ijsbergsla met knapperige tortillachips, gekruid gehakt en een romige avocadodressing. Perfect voor een snelle doordeweekse comfort food maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Taco crunch salade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verhit een droge pan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Voeg de taco kruiden toe en bak nog 2 min. Laat het iets afkoelen.
2
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snijd de rode ui in kleine blokjes. Snijd de jalapeño in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de tomaat, rode ui en jalapeño door elkaar en breng op smaak met limoensap, limoenrasp en wat peper en zout.
3
Verdeel de ijsbergsla over de borden. Verkruimel de tortillachips en meng met de ijsbergsla. Laat de maïs uitlekken en verdeel samen met de geraspte kaas, tomatensalsa en gehakt over de salade.
4
Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees met de zure room, melk en wat peper en zout tot een dressing. Hak de peterselie grof en verdeel over de salade. Serveer de taco crunch salade met de avocadodressing.

Comfort food met een Mexicaans tintje: tortillachips!

Tortillachips, beter bekend als nacho’s, zijn een geweldige snack vanuit het vuistje wanneer je zin hebt in een snack of om te delen bij de borrel! Je kan er natuurlijk ook een nachoschotel van maken, of zelfs gebruiken voor een recept voor het avondeten. Wat zeg nu zelf: chips voor het avondeten is toch een droom? De basis voor een nachoschotel is natuurlijk tortillachips en vul je aan met guacamole, crème fraîche, zure room, salsa, limoen, verse kruiden als peterselie en koriander, kaas en eventueel bonen en gekruid vlees. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten schuif je de nacho’s voor 4 tot 10 minuten in de oven op een temperatuur van 180 tot 200°C. Daarna is het nog even wachten en kan het genieten beginnen!

Wil je eens een variant maken van nacho’s? Probeer dan eens deze sushi nacho’s met garnalen en avocado. We combineren de Mexicaanse keuken met Aziatische smaakmakers. Zo maken we de nacho’s van wontonvellen die we knapperig bakken in de oven. Vervolgens toppen we het af met je favoriete ingrediënten. In dit recept kiezen we voor frisse komkommer, lekkere garnalen, jalapeño’s, romige avocado, furikake, rodekoolsnippers en een swirl van srirachamayonaise. Wil je wat meer groenten eten? Vervang dan tortillachips door bloemkool! Zo zijn deze bloemkool nacho’s onwijs lekker en is het stukken verantwoorder! De bloemkool snijd je in kleine roosjes en bak je in de oven krokant. Vervolgens top je de bloemkool nacho’s af met zwarte bonen, jalapeño, geraspte cheddar, tomaat, avocado, rode ui en koriander. Lekker, makkelijk én ook nog eens een gezonder recept.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via